צילום׃ נתנאל ישראל, מתוך "מאסטר שף"

גפילטע פיש במרק סלק

הקציצה הקלאסית מקבלת חיים חדשים במרק ששואב השראה מקובה סלק על בסיס ציר דגים. נסו את זה בפסח הקרוב!

חיים כהן | מאסטר שף | פורסם 16/03/21 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 5 16 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לגפילטע:

חצי ק"ג דג טחון

חצי כוס קמח מצה

2 ביצים

2 כפות סוכר

כפית פלפל לבן

כף מלח

למרק:

1 בצל קצוץ

3 גבעולי סלרי קצוצים

2 סלקים חתוכים לקוביות

1 גזר חתוך לפרוסות עגולות

2 ליטר ציר דגים

2 כפות סוכר

מלח, פלפל

להגשה:

שורש חזרת מגורד דק, מעורבב בכף חומץ

למיונז:

2 חלמונים

כפית חרדל

2 פילטים של אנשובי

כף צלפים

כוס שמן זרעי ענבים

מלח, פלפל

אופן ההכנה:

1 מערבבים את הדג הטחון עם כל שאר המצרכים לגפילטע עד לקבלת עיסה אחידה.

2 מטגנים בצל וגבעולי סלרי, מוסיפים את הסלק והגזר ונותנים להם טיגון קצר. מוסיפים את הציר והתבלינים ומביאים לרתיחה.

3 מנמיכים את האש, מכינים קציצות מעיסת הדג ומכניסים למרק. מוסיפים כמה עלי סלרי שלמים ומבשלים 15 דקות.

4 מגישים כמה כופתאות בצלחת עם מרק, ובצד חזרת מגורדת.

מתכוני התכנית מאסטר שף מובאים באתר כפי שנמסרו על ידי המתמודדים.