צילום׃ נתנאל ישראל, מתוך "מאסטר שף"

פיש אנד צ'יפס ים תיכוני

גרסה עם תיבול פיקנטי שמושך את הקלאסיקה הבריטית אל עבר מחוזות ים תיכוניים. אל תוותרו על האיולי סחוג!

גיא בימקה | מאסטר שף | פורסם 06/03/21 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.7 69 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לדגים:

2 פילה לברק נקי מעור

2 כוסות קמח

כוס קורנפלור

כפית מלח

כף פפריקה מתוקה

כף פפריקה חריפה

כפית כורכום

בקבוק בירה (לא חייבים להשתמש בכולו)

לצ'יפס:

3 תפוחי אדמה

שמן קנולה לטיגון עמוק

לאיולי:

3 חלמונים

כפית חומץ

כפית חרדל

קורט מלח

חצי כוס שמן זרעי ענבים

צרור כוסברה

צרור פטרוזיליה

צרור נענע

2 שיני שום קצוצות

חצי לימון

2 כפות שמן זית

אופן ההכנה:

1 בלילה: מערבבים בקערה קמח, קורנפלור, מלח, פפריקה וכורכום. שופכים בירה ומערבבים עד שמתאחד לבלילה לא סמיכה מדי. מכניסים למקרר ולהתייצבות.

2 איולי סחוג: במעבד מזון שמים חלמונים, חומץ, חרדל ומלח ומתחילים לעבד. תוך כדי מזלפים פנימה שמן זרעי ענבים, לאט לאט, עד שמתייצב למיונז.

3 קוצצים פטרוזיליה, נענע וכוסברה ומוסיפים שום קצוץ, לימון, שמן זית, מלח ופלפל. מאחדים את המיונז והסחוג יחד.

4 צ'יפס: פורסים את תפוחי האדמה במנדולינה ומטגנים בשמן עמוק עד שקראנצ'י. מוציאים למסננת וממליחים.

5 חוצים את הפילטים באמצע, מקמחים, טובלים בבלילה ומטגנים בשמן עמוק. מוציאים למסננת.

6 מגישים: מניחים בצלחת ערמת צ'יפס ו-3 נתחי דג, ובצד צלוחית קטנה עם איולי.

מתכוני התכנית מאסטר שף מובאים כאן כפי שסופקו על ידי המתמודדים.