עוגיות שוקולד צ'יפס ועדשים צבעוניות
הן טעימות כמו כל עוגיות שוקולד צ'יפס (או לפחות כמו כאלה של עדיקוש), אבל העוגיות הספציפיות האלה באו להרים. פורים, לא פורים - אין שום סיבה בעולם לא להחליף חלק מפצפוצי השוקולד בסוכריות עדשים, ולתת חיוך
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
ל-24 עוגיות:
200 גרם חמאה רכה
שלושת רבעי כוס (180 גרם) סוכר חום כהה
שני שליש כוס (134 גרם) סוכר לבן
1 ביצה
1 חלמון
350 גרם (2 וחצי כוסות) קמח
קורט מלח
10 גרם (שקית) אבקת אפייה
קורט קטן של אבקת סודה לשתייה
100 גרם שוקולד צ'יפס
200 גרם סוכריות עדשים
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-175 מעלות, מצב סטטי.
2 מערבבים במיקסר עם וו הקצפה חמאה, סוכר חום וסוכר לבן עד לקבלת קרם.
3 מוסיפים את הביצה והחלמון ומערבבים.
4 מוסיפים קמח, קורט מלח, אבקת אפייה ואבקת סודה לשתייה ומערבבים היטב עד לקבלת בצק חלק ואחיד.
5 מוסיפים את השוקולד צ'יפס ו-150 גרם מהעדשים ומקפלים לתוך הבצק עד לקבלת בצק אחיד (50 הגרם הנותרים ישמשו לקישוט מלמעלה).

6 מרפדים תבנית בנייר אפייה ובעזרת כף גלידה קפיצית מסדרים כדורים מהבצק במרווחים שווים. מקשטים כל כדור של בצק בעדשים שהשארנו בצד.
7 אופים כ-15 דקות, או עד שהעוגיות משתטחות ומזהיבות טיפה. העוגיות נשארות רכות מאוד, רק לאחר הצינון הן יתייצבו.
8 מחכים שהעוגיות יצטננו ומעבירים לקופסה אטומה.
בתיאבון!