צמת שמרים עם גבינה ושוקולד לבן
בצק רך וחמאתי, מילוי קרמי מתקתק של גבינה עם חיזוק של וניל ושוקולד לבן - טייק טעים, חגיגי ומהמם ביופיו לעוגת גבינה לשבועות. אם טרם נסגרתם על עוגה לחג, הנה מתמודדת ראויה לתואר היפהפייה של השולחן
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לבצק:
500 גרם קמח
כף (10 גרם) שמרים יבשים
חצי כוס (100 גרם) סוכר
250 מ״ל חלב
ביצה
חלמון
70 גרם חמאה
קורט מלח
למלית:
100 גרם שוקולד לבן
250 גרם גבינת טוב טעם
250 גרם גבינת שמנת (כמה אחוזי שומן שרוצים)
40 גרם סוכר
80 גרם קורנפלור
כף אינסטנט פודינג וניל
לעיטור:
ביצה טרופה להברשה
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
1 מכינים את הבצק: מערבבים בקערת מיקסר עם וו לישה קמח, שמרים וסוכר על מהירות נמוכה.
2 מוסיפים חלב, ביצה וחלמון, לבסוף החמאה והמלח וממשיכים ללוש את הבצק על מהירות נמוכה לפחות 10 דקות, עד קבלת בצק חלק וגמיש. מניחים את הבצק להתפחה בטמפרטורת החדר עד הכפלת הנפח (כשעה וחצי או ללילה במקרר).
3 מכינים את מלית הגבינה: ממיסים שוקולד לבן במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד המסה מלאה. בקערה מניחים גבינת טוב טעם, גבינת שמנת, סוכר ומערבבים היטב. מוסיפים קורנפלור, אינסטנט פודינג וניל, את השוקולד הלבן המומס ומערבבים היטב עד קבלת מלית סמיכה. שומרים במקרר עד להרכבת העוגה.
4 אחרי תפיחה מלאה של הבצק, מתחילים לעצב את העוגה: מרדדים את הבצק על משטח מקומח לצורת מלבן. מזלפים את המלית לכל אורך השלישי האמצעי של מלבן הבצק. חותכים את הבצק משני הצדדים לרצועות ומכסים את המלית ברצועות אחת על השנייה בצורת צמה.
5 מעבירים את הצמה לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומשאירים להתפחה כחצי שעה.
6 מחממים תנור ל-170 מעלות.

7 מברישים את הצמה בביצה טרופה ומכניסים לאפייה כ-30 דקות או עד הזהבה מלאה.
8 מוציאים מהתנור, מחכים לצינון מקשטים עם אבקת סוכר ומגישים.
* המתכון מתאים לעוגה אחת גדולה או שתיים בינוניות.
* העוגה נשמרת במקרר בקופסא אטומה במשך 3 ימים.
בתיאבון!