צילום׃ עדי קלינגהופר, mako אוכל

טירמיסו פיסטוק

מתכון מושלם של עדיקוש לאחד הקינוחים הכי יפים שתוכלו להכין היום. אין כמו טירמיסו, וכאן אחד הקינוחים הכי אהובים שיש מקבל חיזוק של פיסטוק - גם בקרם המסקרפונה וגם בקצפת (בלי ביצים)

עדי קלינגהופר | mako | פורסם 20/02/25 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 19 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לקרם מסקרפונה פיסטוק:

500 מ"ל שמנת מתוקה 32% 

2 חבילות מסקרפונה (500 גרם) 

5 כפות אבקת סוכר

1 כפית מחית וניל

6 כפות גדושות מחית פיסטוק טבעית 

להרכבה:

2 חבילות עוגיות בישקוטי

2 כפות קפה נמס עם כוס מים רותחים

אבקת קקאו

100 גרם פיסטוק טחון/גרוס לקישוט

לשכבת קצפת:

250 מ"ל שמנת מתוקה 32%

2 כפות אינסטנט פודינג וניל

2 כפות אבקת סוכר

1 כף מחית פיסטוק

אופן ההכנה:

1 מכינים את קרם המסקרופנה-פיסטוק: מערבבים בקערת מיקסר עם בלון הקצפה שמנת מתוקה, גבינת מסקרפונה, אבקת סוכר, מחית וניל ומחית פיסטוק, ומקציפים עד לקבלת קרם רך. 

2 מכינים קערה עם מים רותחים וקפה לטבילת הבישקוטים ומתחילים בהרכבה: טובלים את עוגיות הבישקוטים בקפה ממש לכמה שניות, מניחים בתחתית התבנית, ומסדרים לשכבה מלאה.

3 משטחים מחצית מהקרם מעל הבישקוטים, באופן אחיד ומפדרים מעט אבקת קקאו.

4 מרכיבים שכבה שנייה: טובלים את הבישקוטים בקערה עם הקפה ומסדרים מעל הקרם שכבה של בישקוטים. מעל הבישקוטים מניחים שכבה נוספת של קרם ומשטחים. 

5 מכניסים את העוגה לקירור למשך 4 שעות.

6 כשהטירמיסו יציב מכינים את קצפת הפיסטוק: מקציפים את כל המרכיבים במיקסר עד לקבלת קצף יציב, מעבירים לשק זילוף עם צנתר עגול, מזלפים באיזו צורה שאוהבים ומקשטים בקקאו ופיסטוק גרוס/טחון (הקפצת לא חובה - אפשר גם לוותר עליה ופשוט לקשט את שכבת הקרם בקקאו ופיסטוק).

טירמיסו פיסטוק עם קצפת פיסטוק מעל (צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל)
טירמיסו פיסטוק עם קצפת פיסטוק מעל|צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל

לבלוג של עדיקוש

לעמוד האינסטגרם המהמם שלה

* הטירמיסו נשמר במשך 4 ימים במקרר.