צילום׃ עדי קלינגהופר, mako אוכל
עוגת שיש שוקולד-תפוז עם שקדים
אנחנו מתים על מתכונים שקל לזכור: כוס מכל דבר, שקית אבקת אפייה, 4 ביצים וכוס וחצי שקדים טחונים - ועוד כף של ממרח שוקולד בשביל הצבע. אין קלה כמו עוגת השיש הזאת, וסיכוי לא קטן שגם אין טעימה ממנה
עדי קלינגהופר | mako
| פורסם 08/05/25
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
ל-2 תבניות אינגליש קייק:
4 ביצים
1 כוס סוכר
1 כוס שמן
1 כוס קמח
1 שקית (10 גרם) אבקת אפייה
1 כוס מיץ תפוזים
כוס וחצי שקדים טחונים
לתערובת השוקולד:
1 כף ממרח שוקולד פרווה
לקישוט:
50 גרם שקדים פרוסים
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-175 מעלות, מצב סטטי.
2 מקציפים במיקסר את הביצים והסוכר לקציפה בהירה. מוסיפים שמן בהדרגה וממשיכים להקציף.
3 מוסיפים קמח, אבקת אפייה ומיץ תפוזים ומערבבים היטב.
4 מוסיפים את השקדים הטחונים ומערבבים היטב.
5 מוציאים כוס מהבלילה לקערה קטנה, מוסיפים את ממרח השוקולד ומערבבים.
6 מרפדים תבניות אינגליש קייק בנייר אפייה.
7 מעבירים את הבלילה הלבנה לתבניות, ומעליה שופכים את בלילת השוקולד. יוצרים דוגמת שיש בעזרת סכין ומפזרים שקדים פרוסים.
8 אופים 30-40 דקות, או עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא עם פירורים לחים.

בתיאבון!