צילום׃ עדי קלינגהופר, mako אוכל

עוגת שיש שוקולד-תפוז עם שקדים

אנחנו מתים על מתכונים שקל לזכור: כוס מכל דבר, שקית אבקת אפייה, 4 ביצים וכוס וחצי שקדים טחונים - ועוד כף של ממרח שוקולד בשביל הצבע. אין קלה כמו עוגת השיש הזאת, וסיכוי לא קטן שגם אין טעימה ממנה

עדי קלינגהופר | mako | פורסם 08/05/25 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

ל-2 תבניות אינגליש קייק:

4 ביצים

1 כוס סוכר

1 כוס שמן

1 כוס קמח

1 שקית (10 גרם) אבקת אפייה

1 כוס מיץ תפוזים

כוס וחצי שקדים טחונים

לתערובת השוקולד:

1 כף ממרח שוקולד פרווה

לקישוט:

50 גרם שקדים פרוסים

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-175 מעלות, מצב סטטי.

2 מקציפים במיקסר את הביצים והסוכר לקציפה בהירה. מוסיפים שמן בהדרגה וממשיכים להקציף.

3 מוסיפים קמח, אבקת אפייה ומיץ תפוזים ומערבבים היטב.

4 מוסיפים את השקדים הטחונים ומערבבים היטב.

5 מוציאים כוס מהבלילה לקערה קטנה, מוסיפים את ממרח השוקולד ומערבבים.

6 מרפדים תבניות אינגליש קייק בנייר אפייה.

7 מעבירים את הבלילה הלבנה לתבניות, ומעליה שופכים את בלילת השוקולד. יוצרים דוגמת שיש בעזרת סכין ומפזרים שקדים פרוסים.

8 אופים 30-40 דקות, או עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא עם פירורים לחים.

והיא פרווה (צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל)
והיא פרווה|צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל

לבלוג של עדיקוש

לעמוד האינסטגרם המהמם שלה

בתיאבון!