מאפינס וניל עם שוקולד/נוטלה
מתכון ממש פשוט וקל שאפילו לא צריך להפעיל בשבילו מיקסר: מספיקה קערה אחת לערבוב הבלילה, מעבירים לתבנית שקעים של 12 עוגיות קטנות אישיות ובוחרים תוספת: שיוש של נוטלה או של שוקולד. חצי שעה לפינוק מנצח
- זמן עבודהעשר דקות
- זמן הכנהעד חצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
ל-12 מאפינס:
3 ביצים
חצי כוס שמן
שלושת רבעי כוס סוכר
שלושת רבעי כוס חלב/מיץ תפוזים
200 גרם קמח
10 גרם אבקת אפייה
כפית מחית וניל
קורט מלח
לשיוש:
4 כפות גדושות נוטלה/ממרח שוקולד שאוהבים
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-180 מעלות על מצב סטטי.
2 מכינים את הבלילה: מניחים בקערה ביצים ושמן וטורפים היטב. מוסיפים את הסוכר וטורפים שוב.
3 מוסיפים את החלב והקמח לסירוגין וטורפים לקבלת בלילה אחידה. מוסיפים אבקת אפייה, מחית וניל וקורט מלח ומערבבים פעם נוספת לאיחוד.
4 מניחים בתבנית שקעים של תריסר מאפינס מנז׳טים ובכל אחד מהם מניחים יוצקים בלילה בשלושת רבעי מגובה התבנית. בכל מנז'ט מניחים על הבלילה 2 כפיות של נוטלה/שוקולד ומשיישים בעזרת קיסם או סכין.
5 מכניסים לאפייה כ-12 דקות או עד הזהבה מלאה, מוציאים מהתנור ומניחים לצינון.
* ניתן לקשט עם אבקת סוכר.
* את המאפינס שומרים בקופסא אטומה בטמפרטורת החדר במשך כ-3 ימים.

בתיאבון!