צילום׃ עדי קלינגהופר, mako אוכל

מאפינס וניל עם שוקולד/נוטלה

מתכון ממש פשוט וקל שאפילו לא צריך להפעיל בשבילו מיקסר: מספיקה קערה אחת לערבוב הבלילה, מעבירים לתבנית שקעים של 12 עוגיות קטנות אישיות ובוחרים תוספת: שיוש של נוטלה או של שוקולד. חצי שעה לפינוק מנצח

עדי קלינגהופר | mako אוכל | פורסם 10/07/25 
  • זמן עבודהעשר דקות
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 5 4 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

ל-12 מאפינס:

3 ביצים

חצי כוס שמן

שלושת רבעי כוס סוכר

שלושת רבעי כוס חלב/מיץ תפוזים

200 גרם קמח

10 גרם אבקת אפייה

כפית מחית וניל

קורט מלח

לשיוש:

4 כפות גדושות נוטלה/ממרח שוקולד שאוהבים

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות על מצב סטטי. 

2 מכינים את הבלילה: מניחים בקערה ביצים ושמן וטורפים היטב. מוסיפים את הסוכר וטורפים שוב. 

3 מוסיפים את החלב והקמח לסירוגין וטורפים לקבלת בלילה אחידה. מוסיפים אבקת אפייה, מחית וניל וקורט מלח ומערבבים פעם נוספת לאיחוד. 

4 מניחים בתבנית שקעים של תריסר מאפינס מנז׳טים ובכל אחד מהם מניחים יוצקים בלילה בשלושת רבעי מגובה התבנית. בכל מנז'ט מניחים על הבלילה 2 כפיות של נוטלה/שוקולד ומשיישים בעזרת קיסם או סכין. 

5 מכניסים לאפייה כ-12 דקות או עד הזהבה מלאה, מוציאים מהתנור ומניחים לצינון.

* ניתן לקשט עם אבקת סוכר.

* את המאפינס שומרים בקופסא אטומה בטמפרטורת החדר במשך כ-3 ימים. 

מאפינס וניל-שוקולד עם נוטלה (צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל)
שוקולד או נוטלה? למה לא גם וגם|צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל

לבלוג של עדיקוש

לעמוד האינסטגרם המהמם שלה

בתיאבון!