קראמבל גבינה ואוכמניות בקלי קלות
חלק מהיופי של עוגות גבינה הוא הדרכים המגוונות ליהנות ממנה: גם בלילה עשירה ומפנקת, גם קראמבל חמאתי פריך וגם אוכמניות מתוקות חמצמצות. כל היופי הזה בכלום עבודה, אבל חכו שיתקרר לפני שנותנים ביס
- זמן עבודהעד שעה
- זמן הכנהעשר דקות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לקראמבל:
400 גרם קמח
150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
100 גרם סוכר
כפית אבקת אפייה
ביצה
קורט מלח
למלית הגבינה:
250 גרם ריקוטה
250 גרם גבינה לבנה
2 שמנת חמוצה
100 גרם סוכר
3 כפות קורנפלור
2 ביצים
לשכבת האוכמניות:
200 גרם אוכמניות קפואות
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-180 מעלות (סטטי - חום עליון ותחתון).
2 מכינים את הקראמבל: מערבבים בקערת המיקסר/מעבד מזון קמח, חמאה, סוכר, אבקת אפייה, ביצה וקורט מלח, מעבדים עד לקבלת בצק קראמבל פירורי ומניחים בצד.
3מכינים את בלילת הגבינה: טורפים בקערה גבינת ריקוטה, גבינה לבנה, שמנת חמוצה, סוכר וקורנפלור עד לקבלת בלילה חלקה. מוסיפים את הביצים וטורפים היטב.
4 מרכיבים את העוגה: משמנים תבנית פיירקס (20X30 ס"מ) עם חמאה, מניחים בתחתית חופן פירורים מתערובת הקראמבל, מעל הפירורים יוצקים בזהירות את בלילת הגבינה. מעל הגבינה מפזרים את האוכמניות הקפואות ולבסוף מפזרים את הקראמבל בנדיבות.
5 מכניסים לאפייה כ-40 דקות או עד הזהבה. מוציאים מהתנור, מחכים לצינון ומגישים בטמפרטורת חדר.
* ניתן לקשט גם עם אבקת סוכר.
* העוגה נשמרת במקרר, אך מוגשת בטמפרטורת החדר.
בתיאבון!