חיתוכיות סמורס
אנחנו לא מגזימים - הקינוח הזה הוא שיא השיאים, אפילו שהוא מורכב רק מפתי בר, חמאה, שוקולד ומרשמלו. מצד שני, עם 4 מרכיבים כאלה איפה בדיוק אפשר לטעות. כמו הסמורס של האמריקאים, רק שווה פי 100
- זמן עבודהעשר דקות
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לתבנית מרובעת 20*30 ס"מ:
150 גרם פתיבר, טחון דק
75 גרם חמאה, מומסת
300 גרם שוקולד מריר או חלב
150 גרם מיני מרשמלו (או מרשמלו רגיל גזור לרבעים)
אופן ההכנה:
1 מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומחממים תנור ל-180 מעלות טורבו.
2 מכינים את התחתית: מערבבים בקערה את הפתיבר הטחון והחמאה המומסת לתערובת אחידה. מעבירים לתבנית, משטחים ומהדקים היטב בעזרת גב של כף או כוס.
3 אופים את התחתית 10 דקות, עד הזהבה. מוציאים ומצננים.


4 ממיסים את השוקולד בפולסים של 30 שניות במיקרו. מערבבים עד שאחיד ומשטחים על התחתית (רצוי בעזרת פאלטה קטנה). אפשרות נוספת: מפזרים את השוקולד על התחתית ומכניסים לתנור לרגע, עד שהשוקולד נמס. מוציאים ומורחים על כל שטח התבנית (אפשר לעשות את זה גם עם טבלאות שוקולד שלמות).
5 מעבירים למקפיא ל-20 דקות.
6 מפזרים את המרשמלו ושורפים בעזרת ברנר. אין ברנר? 5 דקות בתנור (200 מעלות, טורבו) יעשו את עבודה.
7 אוכלים מיד, או מקפיאים לשעה וחותכים לריבועים.

בתיאבון!