צילום׃ עדי קלינגהופר, mako אוכל

חיתוכיות סמורס

אנחנו לא מגזימים - הקינוח הזה הוא שיא השיאים, אפילו שהוא מורכב רק מפתי בר, חמאה, שוקולד ומרשמלו. מצד שני, עם 4 מרכיבים כאלה איפה בדיוק אפשר לטעות. כמו הסמורס של האמריקאים, רק שווה פי 100

עדי קלינגהופר | mako | פורסם 17/05/25 
  • זמן עבודהעשר דקות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 28 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לתבנית מרובעת 20*30 ס"מ:

150 גרם פתיבר, טחון דק

75 גרם חמאה, מומסת

300 גרם שוקולד מריר או חלב

150 גרם מיני מרשמלו (או מרשמלו רגיל גזור לרבעים)

אופן ההכנה:

1 מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומחממים תנור ל-180 מעלות טורבו.

2 מכינים את התחתית: מערבבים בקערה את הפתיבר הטחון והחמאה המומסת לתערובת אחידה. מעבירים לתבנית, משטחים ומהדקים היטב בעזרת גב של כף או כוס.

3 אופים את התחתית 10 דקות, עד הזהבה. מוציאים ומצננים.

חיתוכיות סמורס. 4 מרכיבים ודי (צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל)
חיתוכיות סמורס. 4 מרכיבים ודי|צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל
חיתוכיות סמורס. וכלום עבודה! (צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל)
וכלום עבודה!|צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל

4 ממיסים את השוקולד בפולסים של 30 שניות במיקרו. מערבבים עד שאחיד ומשטחים על התחתית (רצוי בעזרת פאלטה קטנה). אפשרות נוספת: מפזרים את השוקולד על התחתית ומכניסים לתנור לרגע, עד שהשוקולד נמס. מוציאים ומורחים על כל שטח התבנית (אפשר לעשות את זה גם עם טבלאות שוקולד שלמות).

5 מעבירים למקפיא ל-20 דקות.

6 מפזרים את המרשמלו ושורפים בעזרת ברנר. אין ברנר? 5 דקות בתנור (200 מעלות, טורבו) יעשו את עבודה.

7 אוכלים מיד, או מקפיאים לשעה וחותכים לריבועים.

חיתוכיות סמורס. מהר, לפני של
מהר, לפני של"ג בעומר ייגמר|צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל

לבלוג של עדיקוש

לעמוד האינסטגרם המהמם שלה

בתיאבון!