צילום׃ נטלי לוין, mako אוכל

עוגת שמרים עם פרג ושוקולד לבן

אנחנו סאקרים של עוגות שמרים, בכל הצורות ועם כל המילויים, אבל אין ספק שהמתכון המצוין הזה הוא פייבוריט אמיתי: עוגת שושנים עם מלית מפנקת של פרג, שוקולד לבן ואגוזים, שצריך ממש להתאמץ בשביל לא לחסל בשעה

נטלי לוין | mako אוכל | פורסם 08/05/17 
  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 47 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבצק (תבנית בקוטר 26 ס"מ):

500 גרם (3 וחצי כוסות) קמח

10 גרם (2 כפיות) שמרים יבשים

80 מ"ל (שליש כוס) שמן

100 גרם (חצי כוס) סוכר

2 ביצים L

180 מ"ל (שלושת רבעי כוס) מים

קורט מלח

כפית תמצית וניל

למלית פרג ושוקולד לבן:

150 גרם (שלושת רבעי כוס) סוכר

180 מ"ל (שלושת רבעי כוס) חלב

30 גרם חמאה

קורט מלח

250 גרם (2 וחצי כוסות) פרג טחון טרי

1 ביצה L

100 גרם אגוזים קצוצים (לא חובה)

150 גרם שוקולד צ'יפס לבן

להברשה:

ביצה טרופה

לזיגוג:

100 גרם (חצי כוס) סוכר

125 מ"ל (חצי כוס) מים

אופן ההכנה:

1 לבצק: בקערת מיקסר עם וו לישה שמים קמח, שמרים, שמן, סוכר, ביצים, מים, מלח ווניל. לשים במשך 10-12 דקות במהירות נמוכה-בינונית עד שמתקבל בצק אחיד ורך.

2 מכסים את הקערה ומתפיחים את הבצק במקום חמים במשך שעה-שעתיים או עד שהוא מכפיל את נפחו.

3 בינתיים מכינים מלית פרג ושוקולד לבן: בסיר בינוני שמים סוכר, חלב, חמאה ומלח ומחממים לסף רתיחה. מוסיפים פרג ומערבבים היטב עד שמתקבלת תערובת אחידה. מסירים מהאש ומצננים את התערובת במשך כחצי שעה בטמפרטורת החדר.

4 מוסיפים ביצה ואגוזים קצוצים ומערבבים היטב.

5 מחלקים את הבצק התפוח ל-2 ומרדדים כל חלק למלבן בעובי חצי ס"מ. מורחים מחצית מכמות המילוי ומפזרים חצי מכמות השוקולד צ'יפס. מגלגלים לרולדה הדוקה וחותכים לשושנים בעובי 6 ס"מ.

6 מסדרים את שושני הבצק בתבנית משומנת במרווחים קלים.

7 חוזרים על הפעולה עם החלק השני של הבצק ויתרת המלית.

8 מכסים את העוגה ומתפיחים במשך כשעה או עד שהיא כמעט מכפילה את נפחה.

9 מחממים תנור ל-170 מעלות.

10 מברישים את העוגה התפוחה בביצה טרופה בעדינות.

11 אופים 35-45 דקות או עד שהעוגה מזהיבה והיא תפוחה ויציבה.

12 לזיגוג: שמים יחד בסיר מים וסוכר ומחממים עד לרתיחה. מבשלים עוד 2-3 דקות ומסירים מהאש. מברישים את העוגה המוכנה בסירופ בנדיבות ומגישים.

העוגה במיטבה ביום ההכנה.

* אפשר להקפיא את העוגה עטופה היטב עד חודש.

* במקום שוקולד לבן אפשר להשתמש בשוקולד מריר.