עוגת תפוחים שרלוטקה
הקינוח המפואר שהכינו אתמול אלכס ומארק ב"מטבח המנצח" הוא משהו שאנחנו יכולים רק לחלום עליו בלילה. כשנקום נצטרך להסתפק בגרסה פשוטה בהרבה של שרלוטקה, ככה ליד הקפה
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
(לתבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ)
כוס (200 גרם) סוכר לבן
שקית סוכר וניל
150 גרם חמאה רכה מאוד
3 ביצים גודל L
מכל יוגורט (200 גרם) 3% שומן
2 כוסות (280 גרם) קמח לבן רגיל
כפית וחצי אבקת אפייה
חצי כפית אבקת סודה לשתייה
3 תפוחים מזן גרני סמית חצויים, נקיים מליבה ופרוסים לפרוסות דקות (אין צורך לקלוף את התפוחים)
כפית מחוקה אבקת קינמון
2 כפות מיץ לימון
לציפוי:
שליש כוס סוכר לבן
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים היטב את התבנית.
2 טורפים בקערה את הסוכר וסוכר הווניל עם החמאה עד לקבלת תערובת משחתית אחידה.
3 מוסיפים את הביצים אחת אחת וטורפים היטב.
4 מוסיפים יוגורט ומערבבים שוב.
5 מוסיפים קמח, אבקת אפייה ואבקת סודה לשתייה ומערבבים.
6 מוסיפים פנימה את התפוחים, הקינמון ומיץ הלימון ומערבבים מעט, רק עד שהתפוחים נטמעים בתערובת. מעבירים את התערובת לתבנית ומיישרים מעט.
7 מפזרים מעל התערובת את שליש כוס הסוכר באופן שווה.
8 אופים 40-45 דקות עד שציפוי הסוכר מתקשה וקיסם המוחדר לעוגה יוצא יבש.
* העוגה נשמרת במקרר כשלושה ימים כשהיא עטופה היטב.
לבלוג של קרן אגם - נשואה למאפייה