צילום׃ קרן אגם, mako אוכל

עוגת תפוזים קלאסית

תפוזים מתקתקים וריחניים הם הבסיס לעוגה הזאת, שכל כולה קלאסיקה ישראלית: בחושה שמכינים בפחות בשעה, ובינתיים כל הבית מוצף בריחות של פרדס רענן. עשו לעצמכם טובה ותכפילו כמויות מראש בשביל שתי תבניות

קרן אגם | mako אוכל | פורסם 21/03/19 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.9 386 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

תבנית אינגליש קייק סטנדרטית:

3 ביצים גודל L

כוס (200 גרם) סוכר לבן

שלושת רבעי כוס (150 גרם) שמן קנולה

כוס וחצי (210 גרם) קמח לבן רגיל

 כפית וחצי (7.5 גרם) אבקת אפייה

רבע כפית מלח דק

שני שליש כוס (160 מ״ל) מיץ תפוזים

2 כפות גרידת תפוז

לקישוט:

אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1 משמנים היטב תבנית אינגליש קייק ומחממים תנור לחום 170 מעלות.

2 מקציפים במיקסר ביצים וסוכר למשך 3-4 דקות, עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה.

עוגת תפוזים (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
והנה היא שוב|צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

3 מוסיפים באיטיות את השמן בזרם דק וממשיכים להקציף את התערובת כשתי דקות נוספות.

4 בקערה נפרדת מערבבים קמח, אבקת אפייה ומלח.

5 מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים לסירוגין מיץ תפוזים ואת תערובת הקמח.

>> לאתר של קרן אגם - נשואה למאפייה

6 מוסיפים את גרידת התפוז ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה.

7 מעבירים את התערובת לתבנית ואופים כ 30-40 דקות, עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.

8 מקשטים באבקת סוכר לפני ההגשה.