צילום׃ קרן אגם, mako אוכל

עוגת יוגורט ולימון

לפעמים אפילו לנו נמאס ממתוק שהוא רק מתוק, ומתחשק לנו עוגה שתפיח לנו רוח חדשה במטבח. עוגת הלימון והיוגורט הזאת עושה את זה בגדול, ובאמת בכלום עבודה. כמה קערות מתלכלכות בתהליך? נכון מאוד, אחת בלבד

קרן אגם | mako אוכל | פורסם 09/11/23 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.8 525 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מכיוון שאני לא אוהבת חמוץ באוכל שלי, במשך שנים חשבתי שעוגות לימון יהיו לי חמוצות מדי ולא טעימות. רק בשנה האחרונה הבנתי שאני מאוד אוהבת עוגות לימון - ומאז אני לא מפסיקה לשלב לימון בעוגות שלי. אפילו הילדים כבר התרגלו לטעם הזה ומחסלים אותן. לעוגת הלימון-יוגורט הבאה יש טעם לימוני עדין והיא רכה ועסיסית כל כך שאי אפשר להפסיק ליישר אותה. 

מרכיבים :

לתבנית אינגליש קייק באורך 30 ס"מ:

2 ביצים גודל L

1 כוס (200 גרם) סוכר לבן

שקית סוכר וניל

רבע כפית מלח

קליפה מגוררת מלימון אחד גדול

רבע כוס (60 מ"ל) מיץ לימון סחוט

חצי כוס (120 מ"ל) שמן קנולה

שלושת רבעי גביע (125 מ"ל) יוגורט 3% (או חצי כוס)

כוס וחצי (210 גרם) קמח לבן

2 כפיות (6 גרם) אבקת אפייה

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-175 מעלות. משמנים היטב תבנית אינגליש קייק.

2 טורפים במטרפה את הביצים, הסוכר וסוכר הווניל בתנועות מהירות למשך כדקה, עד לקבלת תערובת מעט תפוחה ובהירה.

3 מוסיפים מלח, גרידת לימון ומיץ לימון ומערבבים מעט, מוסיפים שמן ויוגורט ומערבבים שוב. מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה.

4 מעבירים לתבנית ואופים כ-35 דקות או עד שקיסם המוחדר לעוגה יוצא יבש. מוציאים, מצננים מעט ומקשטים באבקת סוכר.

עוגת יוגורט לימון (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
גם הילדים מתים עליה. עוגת יוגורט ולימון|צילום: קרן אגם, mako אוכל

* העוגה נשמרת כיומיים בטמפרטורת החדר, מעבר לכך רצוי להכניסה למקרר. 

לבלוג של קרן - נשואה למאפייה

>> בשבוע שעבר הכנו בראוניז עם הפתעות

>> עוד המון מאפים ועוגות שוות מחכים לכם בבייקרי שלנו