סוטלאץ' משודרג
רגילים לאכול את הסוטלאץ' עם פיסטוקים? אנחנו מציעים להחליף אותם בתפוזים מקורמלים. רגילים לטעם חלבי ועדין? תעשו כמונו ותוסיפו תמצית שקדים. בקיצור, הסוטלאץ' הזה הוא לא לפי המסורת - אבל וואו כמה שהוא טעים
- זמן עבודהעד שעה
- זמן הכנהעד שעתיים
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (4 מנות):
לסוטלאץ':
כוס וחצי אורז עגול
ליטר חלב + כוס
250 מ"ל שמנת מתוקה
שלושת רבעי כוס סוכר
1 כפית תמצית שקדים
לתפוזים המקורמלים:
2 תפוזים בינוניים
שלושת רבעי כוס סוכר
רבע כפית קינמון
לקישוט:
100 גרם פקאן מסוכר
אופן ההכנה:
1 טוחנים במעבד מזון בפולסים את האורז העגול עד לקבלת גרגירים.
2 מחממים בסיר עמוק את החלב, השמנת, הסוכר ותמצית השקדים תוך כדי ערבוב. כשכל הסוכר נמס מוסיפים את האורז.
3 מבשלים על אש נמוכה כ-30 דקות תוך ערבוב מזדמן בכף עץ, עד לקבלת מרקם רך עם מעט נוזל.
4 מסירים מהאש, מעבירים לכוסות הגשה ומכניסים למקרר לחצי שעה.
5 בינתיים מכינים את התפוזים המקורמלים: פורסים את התפוזים דק.
6 מפזרים במחבת רחבה חצי כוס סוכר, מעל מסדרים את פרוסות התפוז ועליהן את יתרת הסוכר והקינמון.
7 מחממים על להבה בינונית 7-10 דקות, עד שהתפוזים מתקרמלים. מומלץ להפוך את התפוזים באמצע.
8 לפני ההגשה מניחים פרוסת תפוז מקורמל על כל מנה, קוצצים בסכין את הפקאן המסוכר ומפזרים.