סוטלאץ' משודרג

רגילים לאכול את הסוטלאץ' עם פיסטוקים? אנחנו מציעים להחליף אותם בתפוזים מקורמלים. רגילים לטעם חלבי ועדין? תעשו כמונו ותוסיפו תמצית שקדים. בקיצור, הסוטלאץ' הזה הוא לא לפי המסורת - אבל וואו כמה שהוא טעים

אינס שילת ינאי | mako אוכל | פורסם 02/06/19 
  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהעד שעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 6 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

לסוטלאץ':

כוס וחצי אורז עגול

ליטר חלב + כוס

250 מ"ל שמנת מתוקה

שלושת רבעי כוס סוכר

1 כפית תמצית שקדים

לתפוזים המקורמלים:

2 תפוזים בינוניים

שלושת רבעי כוס סוכר

רבע כפית קינמון

לקישוט:

100 גרם פקאן מסוכר

אופן ההכנה:

1 טוחנים במעבד מזון בפולסים את האורז העגול עד לקבלת גרגירים.

2 מחממים בסיר עמוק את החלב, השמנת, הסוכר ותמצית השקדים תוך כדי ערבוב. כשכל הסוכר נמס מוסיפים את האורז.

3 מבשלים על אש נמוכה כ-30 דקות תוך ערבוב מזדמן בכף עץ, עד לקבלת מרקם רך עם מעט נוזל.

4 מסירים מהאש, מעבירים לכוסות הגשה ומכניסים למקרר לחצי שעה.

5 בינתיים מכינים את התפוזים המקורמלים: פורסים את התפוזים דק.

6 מפזרים במחבת רחבה חצי כוס סוכר, מעל מסדרים את פרוסות התפוז ועליהן את יתרת הסוכר והקינמון.

7 מחממים על להבה בינונית 7-10 דקות, עד שהתפוזים מתקרמלים. מומלץ להפוך את התפוזים באמצע.

8 לפני ההגשה מניחים פרוסת תפוז מקורמל על כל מנה, קוצצים בסכין את הפקאן המסוכר ומפזרים.