צילום׃ אסף אמברם, mako אוכל

עוגת ביסקוויטים עם קרם גבינה לימוני

כל זמן הוא זמן טוב לעוגת ביסקוויטים, והקיץ הוא הזמן הטוב מכולם. אז קבלו אותה בגרסת "הקינוח המושלם ליום שרב": עוגה הכי קלה בעולם של פתי בר עם קרם לימון עדין, שאפשר להכין עם הילדים אבל הכי כיף לזלול לבד

נטלי לוין | mako אוכל | פורסם 29/07/21 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 193 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

לתבנית מרובעת בגודל 20*30 ס"מ:

250 גרם (שרוול אחד) ביסקוויטים

חצי כוס חלב קר

לקרם:

500 מ"ל שמנת מתוקה

250 גרם גבינה לבנה 9%

3 כפות אינסטנט פודינג וניל

2 כפות אבקת סוכר

1 כפית תמצית וניל

קליפה מגוררת מלימון אחד

 

לקישוט:

מעט קליפת לימון מגוררת

אופן ההכנה:

1 טובלים את הביסקוויטים בחלב קר ומסדרים בצפיפות בתחתית התבנית ליצירת שכבה ראשונה.

2 הקרם: מקציפים יחד במיקסר את השמנת המתוקה, הגבינה הלבנה, האינסטנט פודינג, אבקת הסוכר, תמצית הווניל והקליפה המגוררת עד שמתקבל קרם אחיד ויציב.

לבלוג של נטלי - עוגיו.נט

3 יוצקים בערך שליש מכמות הקרם על שכבת הביסקוויטים ומיישרים.

4 טובלים ביסקוויטים נוספים בחלב ומסדרים בשכבה שנייה על הקרם.

5 יוצקים שליש נוסף מהקרם על השכבה השנייה ומיישרים.

6 טובלים ביסקוויטים נוספים בחלב ומסדרים בשכבה שלישית על הקרם.

7 מעבירים את יתרת הקרם לשק זילוף עם צנתר חלק בקוטר 2 ס"מ ומזלפים תלוליות צפופות על הביסקוויטים.

8 מצננים במקרר במשך 5-6 שעות, ועדיף לילה שלם.

9 מקשטים במעט קליפת לימון מגוררת ומגישים.