צילום׃ ענבל לביא, mako אוכל

פאי סמורס עם שוקולד ומרשמלו

רוצים להפציץ בקינוח מושחת, אבל כזה שלא ידרוש יותר מחצי שעה מזמנכם, ויכלול רק מצרכים שיש לכם בבית? הנה הדבר בשבילכם: פאי סמורס קטלני, שמתאים לל"ג בעומר הממשמש כמו גנאש לעוגת שוקולד

ענבל לביא | mako אוכל | פורסם 22/05/16 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 69 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לקלתית:

165 גרם (כוס וחצי) ביסקוויטים מפוררים

85 גרם חמאה, מומסת

למילוי וציפוי:

250 גרם שוקולד מריר, קצוץ

250 מ"ל (קופסה) שמנת מתוקה

מרשמלו

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות. מערבבים פירורי ביסקוויט וחמאה ומשטחים בתבנית פאי 24 ס"מ. אופים 10 דקות להזהבה, ומצננים.

2 בסיר קטן או במיקרוגל ממיסים שוקולד ושמנת מתוקה, ומערבבים לתערובת חלקה.

3 מצננים לטמפרטורת החדר, יוצקים לקלתית ומעבירים לקירור למשך כשעה וחצי או עד להתייצבות.

4 לפני ההגשה גוזרים את המרשמלו לחצאים בעזרת מספריים נקיים, ומסדרים על הפאי בעיגולים סביב (אם רוצים, אפשר למלא במרשמלו את הפאי כולו).

* ליצירת אפקט סמורסי אפשר להשחים את המרשמלו קלות בעזרת ברנר או על ידי חימום קצר בגריל לוהט.

* שומרים בקירור.

* הפאי במיטבו ביומיים הראשונים להכנה.