בלונדיז שוקולד לבן משוישים בממרח שוקולד
ריבועים, חיתוכיות או מלבנים - לא משנה לאיזו צורה תחתכו את היפות האלה, תקבלו פצצה של שוקולד לבן רך וזיגוג יפהפה של ממרח שוקולד
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (12 מנות):
לתבנית 20x20 ס"מ:
200 גרם שוקולד לבן, קצוץ
150 גרם חמאה
3 ביצים
120 גרם (חצי כוס ועוד 2 כפות) סוכר
שליש כפית מלח
2 כפיות תמצית וניל
140 גרם (כוס) קמח
רבע כפית אבקת אפייה
1-2 כפות ממרח שוקולד
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-175 מעלות. ממיסים במיקרוגל או על בן מארי את השוקולד הלבן והחמאה, מערבבים עד לקבלת תערובת חלקה ומצננים מעט.
2 טורפים בקערה גדולה ביצים, סוכר, מלח ותמצית וניל. מוסיפים את תערובת השוקולד הלבן בהדרגה ותוך טריפה, עד שהיא נטמעת לגמרי. מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים לתערובת חלקה.
לבלוג של ענבל – פיית העוגיות
3 מרפדים תבנית מרובעת 20x20 ס"מ בנייר אפייה. משטחים בפנים את הבלילה.
4 מזלפים על הבלילה פסים של ממרח שוקולד בעזרת שקית זילוף - או פשוט מנטפים את ממרח השוקולד על הבלילה בעזרת כפית. משיישים או יוצרים דוגמת פסים בעזרת קיסם.
5 אופים 20-24 דקות, עד שהבלונדיז זהובים אך עדיין מעט רכים במרכז, מצננים היטב וחותכים לקוביות. שומרים בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר.