מסבחה של אפונה צהובה

אז מה בא לכם לאכול היום? כי יש לנו הצעה נהדרת בשבילכם: כמו מסבחה רגילה, רק קלילה יותר, מאפונה צהובה שהתבשלה עד לריכוך מוחלט. קצת טחינה, נגיעות של חריף - וכל מה שנשאר הוא לחמם את הפיתות

אורלי פלאי-ברונשטיין | mako אוכל | פורסם 21/11/17 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.2 42 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

2 כוסות אפונה צהובה

1 ליטר מים

מלח

חצי כוס טחינה גולמית

1 כפית פפריקה

1 כפית כמון

4 כפות שמן זית עדין

לרוטב:

4 פלפלוני שיפקה, חתוכים דק

מיץ מלימון שלם

2 שיני שום כתושות

רבע כפית פלפל ירוק חריף קצוץ

להגשה:

4 פיתות

4 כפות פטרוזיליה קצוצה

סחוג או אריסה

אופן ההכנה:

1 מבשלים את האפונה בסיר עם מים כשעה עד שהאפונה רכה מאוד. מתבלים במלח ומערבבים.

2 מעבירים את האפונה בעודה חמה לקערה ומערבבים עם טחינה גולמית וכמה כפות ממי הבישול. מוסיפים תבלינים ושמן זית ומחלקים בין 4 צלחות.

3 מערבבים יחד את כל חומרי הרוטב ויוצקים לכל צלחת. מפזרים מלמעלה פטרוזיליה וסחוג ומגישים עם פיתה.