מסח'ן על פיתה מהירה
הנה לכם ארוחה שאנחנו מוכנים לאכול כל יום: פיתה ביתית שמכינים ב-10 דקות, יחד עם כרעי עוף שמתבשלות יותר משעתיים בשמן זית עם בצל ותבלינים. ותודה לנוף על כל זה
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
לקונפי עוף ובצל:
1-2 ליטר שמן זית
5 כרעי עוף
2 קילו בצל, קלוף ופרוס דק
5 יחידות ציפורן
8 יחידות פלפל אנגלי
4 תרמילי הל
1 כוכב אניס
1 כפית גרגירי פלפל שחור
1 מקל קינמון
3 עלי דפנה
קורט מלח גס
כפית בהרט
להגשה:
חופן (בערך 1/3 כוס) גפרורי שקדים, קלויים
חופן קטן (בערך 2 כפות) צנוברים, קלויים
חצי כפית סומאק
מלח
פלפל שחור גרוס
לפיתה (שלב ראשון):
כף שמרים יבשים
כוס קמח
כוס מים פושרים
כף וחצי סוכר
לפיתה (שלב שני):
כפית מלח
רבע כוס שמן זית
כוס וחצי קמח
אופן ההכנה:
1 מתחילים עם העוף: מחממים סיר גדול עם מעט שמן זית מעל להבה גבוהה. מוסיפים את הכרעיים וצורבים היטב עד שהן משחימות משני הצדדים, בערך 3-4 דקות מכל צד. מוציאים את הכרעיים ומניחים בצד.
2 באותו הסיר מטגנים את הבצל והתבלינים השלמים עד שהבצל מזהיב. אם חסר שמן זית מוסיפים מעט.
3 מחזירים פנימה את הכרעיים המוזהבות (עם הנוזלים שהגירו), מוסיפים שמן זית בנדיבות רבה, כמעט עד כיסוי, ומביאים לרתיחה.
4 מנמיכים את הלהבה לחום הנמוך ביותר ומבשלים מכוסה חצי שעה.
5 מוסיפים את הבהרט, מכסים וממשיכים לבשל שעתיים או עד שהבשר מתפרק מהעצם. מכבים את הלהבה ונותנים לסיר להתקרר לחלוטין.
6 מסננים את הבצל ומעבירים לקערה (מוודאים שלא הסתננו איתו תבלינים שלמים). מפרקים את הכרעיים לחתיכות בשר גדולות, ושמים ביחד עם הבצל.
7 מוסיפים לקערה את השקדים והצנוברים הקלויים ואת הסומאק. טועמים ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
8 מכינים את הפיתה: מערבבים את החומרים של השלב הראשון בקערה ומניחים במקום חמים ל-10 דקות. מוסיפים את החומרים של השלב השני ולשים היטב.
9 מעבירים את כדור הבצק למשטח מקומח ומחלקים ל-5 חתיכות שוות. מרדדים מיד כל חתיכת בצק לעלה דק בעובי מטבע של 5 שקלים.
10 מחממים מחבת רחבה וכבדה או ווק וצורבים את הפיתה על הברזל הלוהט כמה דקות מכל צד, עד שהיא משחימה ונוצרות בה בועיות. אפשרות נוספת: מחממים תנור ל-250 מעלות, מניחים את הפיתה בשלב העליון שלו והופכים אחרי 4 דקות כדי שתשחים מהצד השני.
11 מניחים את המסח'ן על הפיתות ומעטרים בעשבי תיבול טריים, סומאק, מעט מיץ לימון ושקדים קלויים.
*ניתן להשאיר את הכרעיים שלמות ולהגיש אותן עם הבצל, השקדים והסומאק.