צילום׃ אסף אמברם, mako אוכל

מסח'ן על פיתה מהירה

הנה לכם ארוחה שאנחנו מוכנים לאכול כל יום: פיתה ביתית שמכינים ב-10 דקות, יחד עם כרעי עוף שמתבשלות יותר משעתיים בשמן זית עם בצל ותבלינים. ותודה לנוף על כל זה

נוף עתאמנה אסמעיל | mako אוכל | פורסם 05/11/15 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.5 60 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לקונפי עוף ובצל:

1-2 ליטר שמן זית

5 כרעי עוף

2 קילו בצל, קלוף ופרוס דק

5 יחידות ציפורן

8 יחידות פלפל אנגלי

4 תרמילי הל

1 כוכב אניס

1 כפית גרגירי פלפל שחור

1 מקל קינמון

3 עלי דפנה

קורט מלח גס

כפית בהרט

להגשה:

חופן (בערך 1/3 כוס) גפרורי שקדים, קלויים

חופן קטן (בערך 2 כפות) צנוברים, קלויים

חצי כפית סומאק

מלח

פלפל שחור גרוס

לפיתה (שלב ראשון):

כף שמרים יבשים

כוס קמח

כוס מים פושרים

כף וחצי סוכר

לפיתה (שלב שני):

כפית מלח

רבע כוס שמן זית

כוס וחצי קמח

אופן ההכנה:

1 מתחילים עם העוף: מחממים סיר גדול עם מעט שמן זית מעל להבה גבוהה. מוסיפים את הכרעיים וצורבים היטב עד שהן משחימות משני הצדדים, בערך 3-4 דקות מכל צד. מוציאים את הכרעיים ומניחים בצד.

2 באותו הסיר מטגנים את הבצל והתבלינים השלמים עד שהבצל מזהיב. אם חסר שמן זית מוסיפים מעט.

3 מחזירים פנימה את הכרעיים המוזהבות (עם הנוזלים שהגירו), מוסיפים שמן זית בנדיבות רבה, כמעט עד כיסוי, ומביאים לרתיחה.

4 מנמיכים את הלהבה לחום הנמוך ביותר ומבשלים מכוסה חצי שעה.

5 מוסיפים את הבהרט, מכסים וממשיכים לבשל שעתיים או עד שהבשר מתפרק מהעצם. מכבים את הלהבה ונותנים לסיר להתקרר לחלוטין.

6 מסננים את הבצל ומעבירים לקערה (מוודאים שלא הסתננו איתו תבלינים שלמים). מפרקים את הכרעיים לחתיכות בשר גדולות, ושמים ביחד עם הבצל.

7 מוסיפים לקערה את השקדים והצנוברים הקלויים ואת הסומאק. טועמים ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.

8 מכינים את הפיתה: מערבבים את החומרים של השלב הראשון בקערה ומניחים במקום חמים ל-10 דקות. מוסיפים את החומרים של השלב השני ולשים היטב.

9 מעבירים את כדור הבצק למשטח מקומח ומחלקים ל-5 חתיכות שוות. מרדדים מיד כל חתיכת בצק לעלה דק בעובי מטבע של 5 שקלים.

10 מחממים מחבת רחבה וכבדה או ווק וצורבים את הפיתה על הברזל הלוהט כמה דקות מכל צד, עד שהיא משחימה ונוצרות בה בועיות. אפשרות נוספת: מחממים תנור ל-250 מעלות, מניחים את הפיתה בשלב העליון שלו והופכים אחרי 4 דקות כדי שתשחים מהצד השני.

11 מניחים את המסח'ן על הפיתות ומעטרים בעשבי תיבול טריים, סומאק, מעט מיץ לימון ושקדים קלויים.

*ניתן להשאיר את הכרעיים שלמות ולהגיש אותן עם הבצל, השקדים והסומאק.

>> בשבוע שעבר הכנו מקלובה כרובית צמחונית ומרוממת נפש
>> ולקינוח: פאדג' שוקולד ולוטוס קטלני