סלמון אפוי עם סלט קוסקוס חם
פילה סלמון בלימון, דבש, שום ובצל ירוק, שמוגש עם סלט קוסקוס חם עם עשבי תיבול וחמוציות - וכל זה בחצי שעה בלי לחץ. ארוחת שבת מושלמת בכלום עבודה, כדי שנפתח את הסופ"ש רעננים, קלילים ושמחים
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (4 מנות):
לסלמון:
4 נתחי פילה סלמון במשקל 200 גרם כל אחד
2 לימונים
2 כפות דבש
4 שיני שום, כתושות
צרור של בצל ירוק, קצוץ
2 כפות שמן זית איכותי
מלח
פלפל שחור גרוס טרי
לסלט הקוסקוס:
חצי חבילה (175 גרם) קוסקוס מהיר הכנה
2 כפות שמן זית
50 גרם חמוציות (או משמשים מיובשים קצוצים, או צימוקים)
מלח
פלפל שחור גרוס טרי
250 מ"ל מים רותחים (או ציר ירקות)
חופן נדיב של פטרוזיליה, כוסברה ו/או בצל ירוק, קצוצים
להגשה:
פלחי לימון טריים
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-180 מעלות.
2 מגרדים קליפת לימון דקה מהלימונים בעזרת זסטר, וסוחטים היטב את המיץ.
3 מעבירים לקערה את גרידת הלימון, מיץ הלימון, הדבש, השום הכתוש והבצל הירוק. מוסיפים את שמן הזית, מלח ופלפל גרוס טרי, טועמים ומתקנים תיבול.
4 מעבירים את נתחי הסלמון לתבנית מעט עמוקה שמתאימה לצלייה בתנור, ויוצקים מעל באופן שווה את המרינדה מהקערה. משהים ל-10 דקות לספיגת טעמים.
5 מכינים את הקוסקוס: מעבירים את הקוסקוס לקערה. מוסיפים את שמן הזית, החמוציות, מלח ופלפל לפי הטעם. מערבבים ויוצקים מים רותחים או ציר לפי ההוראות שעל האריזה. מערבבים קלות, מכסים היטב בניילון נצמד ומניחים בצד ל-5 דקות.
6 צולים את הסלמון בתנור החם כ-15 דקות, לא מכוסה.
7 מוסיפים את עשבי התיבול שבחרתם לקערת הקוסקוס, מערבבים במזלג, טועמים ומתקנים תיבול. מגישים את הקוסקוס ומעליו את הסלמון הצלוי עם נוזלי המרינדה ופלח לימון טרי בצד.
* טיפ: אפשר לשדרג את הקוסקוס עם בצל גדול קצוץ דק ומטוגן עד להזהבה בשמן זית. מוסיפים את הבצל אחרי שהקוסקוס מוכן, יחד עם עשבי התבלין.
סגנון: נועה קנריק.