צילום׃ רעות עזר-אסרף, mako אוכל

קציצות אורז ממולאות

כשבחוץ ציפוי אורז פריך ובפנים מלית של בצל מטוגן, פטריות וארטישוק ירושלמי, אנחנו לא חושבים שיש סיטואציה בחיים שבה לא נתנפל על הקציצות האלה. מתחילים בארוחת השבת הקרובה, וממשיכים ביחד אל השקיעה

רעות עזר-אסרף | mako אוכל | פורסם 23/05/19 
  • זמן עבודהשעה וחצי
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.7 554 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (8 מנות):

למעטפת האורז:

2 כוסות אורז עגול

2 כפות שמן

כף מלח

2 ביצים

חצי כוס קמח

חצי כפית בהרט

פלפל שחור 

למילוי:

15 פטריות פורטובלו

1 בצל גדול

10 ארטישוק ירושלמי

שמן זית

חצי כפית בהרט

מלח

פלפל שחור

לטיגון:

קמח

3 ביצים

פירורי לחם

שמן לטיגון עמוק

אופן ההכנה:

1 מבשלים את האורז: מטגנים את האורז בסיר ומוסיפים את המלח ו-4 כוסות מים רותחים. מכסים, מנמיכים את האש ומבשלים 20 דקות. מעבירים לקערה ומצננים.

2 כשהאורז קר מוסיפים אליו את שאר מרכיבי המעטפת ולשים היטב, עד שהאורז מתחיל "להתפרק" והתערובת מתאחדת.

3 מכינים את המילוי: מחממים תנור ל-200 מעלות. קוצצים דק את הפטריות והבצל ומקלפים את הארטישוק הירושלמי.

4 מסדרים את הארטישוק הירושלמי בתבנית מרופדת נייר אפייה, מורחים אותו בשמן זית וצולים כ-30 דקות, עד שהוא מתרכך. מצננים וחותכים לקוביות קטנות.

5 מטגנים את הבצל בשמן זית עד להזהבה. מוסיפים את הפטריות ומטגנים עוד 5 דקות. מוסיפים את התבלינים והארטישוק הירושלמי, מטגנים עוד 2 דקות ומניחים למילוי להתקרר לחלוטין.

6 יוצרים את הקציצות: מרטיבים את הידיים וקורצים מתערובת האורז כדור בגודל כדור פינג פונג. משטחים בין הידיים, ומניחים באמצע העיגול חופן מהמילוי. סוגרים היטב, מגלגלים ומשטחים. ממשיכים כך עם כל הכמות.

7 מטגנים: מחממים שמן לטיגון עמוק. בינתיים מסדרים 3 קערות - אחת עם קמח, אחת עם ביצים טרופות ואחת עם פירורי לחם. מצפים את הקציצות קודם בקמח, אז בביצים טרופות ולבסוף בפירורי לחם ומטגנים עד הזהבה.