צילום׃ אסף אמברם, mako אוכל

אושפלאו: תבשיל אורז עם גזר ופרגיות

קוביות פרגית עסיסיות, אורז עגול טעים טעים, הרבה גזר וים תבלינים - והכל בסיר אחד גדול ושמח. הלוואי עלינו כזאת ארוחת ערב כל יום

רות אוליבר | mako אוכל | פורסם 16/05/19 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.7 409 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

2 וחצי כוסות אורז עגול

קילו פרגיות (ירך ללא עצם)

3 בצלים

10 גזרים

15 שיני שום

5 כפות שמן

50 גרם צימוקים שחורים (לא חובה)

2 עלי דפנה

3 גרגירי פלפל אנגלי

כפית וחצי קינמון

כף זרעי כוסברה טחונים טריים

כף זרעי כמון כתושים טריים

כפית פלפל שחור גרוס טרי

מלח

אופן ההכנה:

1 חותכים את הפרגיות לקוביות של 2 ס"מ. פורסים את הבצלים לרצועות דקות ואת הגזרים חותכים לגפרורים. קולפים את שיני השום. 

2 האורז: שמים בקערה גדולה את האורז, מוסיפים כפית מלח ומכסים במים רותחים. מערבבים קלות ומניחים ל-15 דקות. שוטפים את האורז כמה פעמים במים קרים, מסננים ומניחים בצד. 

3 בזמן ההשריה של האורז מטגנים את קוביות הפרגית בסיר ב-2 כפות שמן, כ-5 דקות. במקביל מחממים במחבת 3 כפות שמן ומטגנים את הבצל. מפזרים את הבצל המטוגן על הפרגיות, מוסיפים שלושת רבעי כוס מים רותחים ומבשלים 10 דקות על אש בינונית. 

4 מסדרים על הפרגיות את הגזר והצימוקים, מוסיפים את התבלינים ומכסים. מבשלים 20 דקות.

5 מפזרים את שיני השום, ועליהן את האורז בשכבה אחידה. מוסיפים כפית מלח ויוצקים בעדינות 4 כוסות מים רותחים. מביאים לרתיחה, מכסים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים 20 דקות, או עד שהאורז רך. מגישים חם.