צילום׃ אסף אמברם, mako אוכל

תבשיל בקר בלימון כבוש

מודים, גם אם תוסיפו לקפה שלנו לימון כבוש אנחנו נחייך ונגיד תודה, עד כדי כך אנחנו מתלהבים מהפלא המריר-חמוץ הזה. כאן הוא מעיף לגבהים חדשים תבשיל בשר עם עשבי תיבול. מגישים על אורז לבן - וסוגרים מנה פצצה

שף חיים אלוש | מסעדת וילהלמינה | פורסם 01/10/15 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.4 35 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

800 גרם כתף (לגולאש), חתוך לקוביות

4 כפות שמן זית

3 בצלים, קצוצים

שיניים מקולפות מ-2 ראשי שום

3 גזרים בינוניים, פרוסים לעובי 2 ס"מ

1/4 כפית כורכום

1 כפית כמון

מלח

צרור פטרוזיליה, קצוץ

צרור כוסברה, קצוץ

1/4 צרור שמיר, קצוץ

צרור טרגון, קצוץ

3 כפות לימון כבוש, טחון

לאורז:

2 כפות שמן

2 כוסות אורז יסמין, שטוף

3 וחצי כוסות מים

מלח

אופן ההכנה:

1 מחממים בסיר גדול את השמן, מכניסים את הבשר ומשחימים מכל הצדדים.

2 מוסיפים את הבצל, השום, הגזר, הכורכום, הכמון ומעט מלח ומטגנים הכל יחד כמה דקות. מערבבים ומוסיפים מים עד לגובה של ס"מ מעל הבשר.

3 מוסיפים לאט לאט את עשבי התיבול והלימון הכבוש, ומערבבים. מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים עד 4 שעות על אש נמוכה מאוד.

4 מכינים את האורז: מחממים את השמן בסיר, מוסיפים את האורז ומטגנים עד שהוא חמים. מוסיפים את המים והמלח, מכסים ומנמיכים את האש. מבשלים 20 דקות. 

5 מגישים את האורז והבשר ביחד.

>> בשבוע שעבר למדנו מנוף להכין פיתות זעתר! (אה כן, וגם קצת בשר ליד)

>> יקרות לכם העגבניות? יש המון מתכונים מעולים עם שימורים!