חריימה לוקוס מפורק
האביב כבר כאן, והוא תובע מתכונים קלילים וקלים להכנה, ממש כמו זה: בתוך פחות משעה תזכו לשולחן שמח ובריא במיוחד, עם דגים מאודים, קוסקוס והרבה צבעים מעוררי תיאבון
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהעד חצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (4 מנות):
800 גרם פילה לוקוס, חתוך לקוביות בגודל של 3 ס"מ
1 כרישה, פרוסה דק
1 בצל גדול, חתוך לפלחים
2 כפות שמן זית
4 שיני שום, קצוצות דק
1 פלפל צ'ילי, קצוץ דק
1 כף אריסה
1 כפית מלח ים
1 כפית פלפל גרוס
1 שומר, חתוך לפלחים
6 עגבניות, חתוכות לפלחים
1 כוס מים
4 עלי מנגולד
שקית קוסקוס, מוכנה לפי ההוראות על האריזה
אופן ההכנה:
1 מטגנים בשמן הזית את הכרישה והבצל.
2 כשהירקות מתרככים מוסיפים את השום והצ'ילי, ומערבבים היטב.
3 מוסיפים את האריסה, המלח, הפלפל והשומר ומבשלים יחד עד שהכל מתרכך, 3 עד 4 דקות.
4 מוסיפים את העגבניות ומבשלים 5 דקות נוספות.
5 מוסיפים את כוס המים ומבשלים עד לרתיחה.
6 מסדרים בסיר אידוי את עלי המנגולד, ומעליהם מסדרים את נתחי הלוקוס.
7 מתבלים במלח ופלפל, מניחים את סיר האידוי מעל לתבשיל הירקות המבעבע ומאדים כ-10 דקות.
8 להגשה: מניחים על השולחן את תבשיל הירקות, הקוסקוס וסיר האידוי עם הדג, ומרכיבים מנות.
אבנר לסקין הוא השף והבעלים של רק היום בשוק צפון ומנהל האקדמיה של בולטהאופ בנמל תל אביב.