צלי עוף בבצל מקורמל
תום פרנץ עם מתכון לעוף שאצלו בבית מככב כבר שנים: כל מה שצריך זה כרעיים, הרבה בצל, קצת שמן, מלח ופלפל וסוכר חום. התוצאה: עוף שהבשר שלו נופל מהעצם מרוב רכות ובצל בטעמים עמוקים ומתקתקים. רק להוסיף אורז
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
המתכון הזה הוא צלי הבית של אמא שלי, ואנחנו אוכלים אותו כבר הרבה הרבה שנים. לאחרונה גיליתי שאפשר להכין אותו גם עם שומר (כמו בתמונה) - והתוצאה לא פחות טעימה. המלצה שלי: אחרי שעתיים בתנור תטעמו את הנוזלים שהצטברו בתבנית. הם ייתנו לכם אינדיקציה טובה אם יש מספיק סוכר, מלח ופלפל.
מרכיבים (6 מנות):
קילו בצל טרי
2 כפות שמן זית
6 כרעי עוף שלמות (פולקע עם משולש)
6 שיני שום חצויות לאורך
3 כפות שטוחות סוכר חום
מלח
פלפל גרוס טרי
אופן ההכנה:
1 פורסים את הבצל לפרוסות דקות. משמנים תבנית בשמן זית ומסדרים עליה מחצית מפרוסות הבצל. מניחים מעל את חתיכות העוף עם העור כלפי מטה, מפזרים את שיני השום החצויות, 2 כפות סוכר חום, מלח ופלפל גרוס טרי. מסדרים את שאר הבצל מלמעלה ומכסים בנייר אלומיניום.
2 מחממים תנור ל-180-200 מעלות. מכניסים את התבנית לתנור למשך שעתיים. לאחר שעתיים מוציאים מהתנור, מזיזים את פרוסות הבצל העליונות הצדה והופכים את העוף כך שהצד של העור יפנה כלפי מעלה. יוצקים מהנוזלים שהצטברו בתחתית על העוף, מפזרים עוד כף סוכר חום, מלח ופלפל לפי הטעם וצולים עד שהעור מזהיב יפה (הפעם ללא כיסוי), עוד כחצי שעה.
3 מגישים חם על מצע אורז לבן.
>> בשבוע שעבר הכנו קושארי - תבשיל אורז מצרי עם עדשים ואטריות