אורז ביריאני עם טוויסט

אורז ביריאני הוא מנה הודית מוכרת ואהובה של אורז בסמטי עם שלל תבלינים ארומטיים וירקות. אז אנחנו מצאנו דרך לעשות אותה אהובה אפילו יותר, והגנבנו אליה מרכיב סודי (מתחיל בחלב נגמר בקוקוס), שהקפיץ אותה גבוה

אינס שילת ינאי | mako אוכל | פורסם 18/04/19 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.8 87 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

כוס וחצי אורז בסמטי

חצי פלפל צ'ילי

חתיכת קטנה של שורש ג'ינג'ר (ככפית)

4 כפות שמן קנולה

כפית מלח

רבע כפית הל

כפית כורכום

כפית כמון

חצי כפית קינמון

כפית זרעי כוסברה כתושים

בצל בינוני

5 שיני שום

גזר גדול

כוס פולי סויה קפואים (או אפונה)

2 ושלושת רבעי כוסות מים רותחים

חצי כוס חלב קוקוס

חצי צרור כוסברה

להגשה:

1 כוס בוטנים קלויים

חצי צרור כוסברה

אופן ההכנה:

1 קוצצים דק את הצ'ילי, הג'ינג'ר והבצל וכותשים את שיני השום.

2 מערבבים בקערה את השמן עם כל התבלינים, הצ'ילי, הג'ינג'ר, הבצל והשום.

3 חותכים את הגזר לגפרורים ושומרים בצד.

4 מעבירים את תערובת השמן והתבלינים לסיר ומטגנים בה את האורז. מוסיפים את הגזר ופולי הסויה.

5 מוסיפים מים רותחים וחלב קוקוס, מערבבים ומנמיכים את האש.

6 קוצצים את הכוסברה ומוסיפים לסיר. מכסים, מנמיכים להבה ומבשלים כ-25 דקות.

7 לפני ההגשה גורסים את הבוטנים הקלויים וקוצצים את הכוסברה. מפזרים על האורז ומגישים.