צילום׃ אנטולי מיכאלו, mako אוכל

קציצות עדשים ובורגול עם עשבי תיבול

הסכיתו הסכיתו, יש לנו כאן מתכון מעולה לקציצות מפוצצות בבריאות; הצמחונים יגישו אותן עם מטבל יוגורט בטעמי לימון ונענע, הטבעונים מוזמנים לנסות את המתכון שלנו ליוגורט קשיו טבעוני. כך או כך, ההצלחה מובטחת

תום פרנץ | mako אוכל | פורסם 14/01/16 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 3.6 40 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מנה צמחונית/טבעונית מעולה שמגיעה אלינו מהמטבח הארמני. אחרי הבישול של העדשים והבורגול מתקבלת תערובת שמדהים כמה נוח לעבוד איתה. אפשר להגיש בטמפרטורת החדר או לחמם מעט בתנור.

 

שימו לב, אם אתם מכינים את היוגורט הטבעוני דאגו לעשות זאת יום מראש.

מרכיבים :

לכ-25 קציצות:

1 כוס עדשים כתומות

3 כוסות מים

125 גרם חמאה או מרגרינה בטעם חמאה

¾ כוס בורגול דק

בצל לבן, קצוץ דק

חצי פלפל (אדום, צהוב,כתום או ירוק), קצוץ דק דק

2 ענפי בצל ירוק, קצוצים דק

חופן פטרוזיליה קצוצה דק

חופן נענע קצוצה דק

קורט פפריקה

מלח

פלפל שחור

 

למטבל יוגורט:

גביע יוגורט גדול (200 מ"ל)

מיץ מלימון אחד

עלי נענע מ-5 ענפים, קצוצים דק מאוד

חצי שן שום כתושה

כפית דבש

מלח

פלפל גרוס טרי

ליוגורט טבעוני:

כוס קשיו טבעי (לא קלוי)

כוס מים (בערך)

מיץ סחוט טרי מרבע לימון

צנצנת גדולה וכף ערבוב, מעוקרות ומיובשות באוויר הפתוח

אופן ההכנה:

1 מבשלים את העדשים במים עם מלח כ-20 דקות אחרי הרתיחה, או עד שהן רכות. אם יש צורך מוסיפים עוד מעט מים רותחים.

 

2 מוסיפים 100 גרם מהחמאה ואת הבורגול. מערבבים וממשיכים לבשל עוד כ-2-3 דקות. מסירים מהאש ומכסים את הסיר. שומרים מכוסה 15 דקות כדי שהמים ייספגו היטב בבורגול.

 

3 ממיסים את שאר החמאה במחבת ומטגנים בה את הבצל תוך כדי ערבוב עד להזהבה מלאה.

 

4 מוסיפים את הפלפל והבצל הירוק ומטגנים עד שהם מתרככים. מסירים מהאש ומעבירים לקערת ערבוב.

 

5 מוסיפים לקערה את תערובת הבורגול והעדשים, לשים את התערובת ומוסיפים פטרוזיליה ונענע, פפריקה, מלח ופלפל לפי הטעם. טועמים ומתקנים תיבול. לשים לפחות 2-3 דקות (מרטיבים מעט את הידיים אם יש צורך).

 

6 בידיים מעט רטובות צרים קציצות בעובי ס"מ וחצי. אפשר לאכול אותן כך, בטמפרטורת החדר (הרי הכל מבושל), וכך נוהגים בארמניה, אבל  אפשר גם להעביר לתבנית מרופדת בנייר אפייה ולאפות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות בערך 10 דקות, עד שהקציצות מזהיבות מעט. רק שימו לב, אם הן יהיו יותר מדי בתנור הבורגול יתקשה והן יתפרקו.

 

7 מכינים מטבל יוגורט: למטבל חלבי, מערבבים את כל המרכיבים בקערה, טועמים ומאזנים תיבול. שומרים מכוסה בקירור עד ההגשה. למטבל טבעוני: טוחנים במעבד מזון את הקשיו עם מים לתערובת חלקה במרקם של חלב. מתחילים עם ממש מעט מים (2-3 כפות), ולאט לאט מוסיפים עוד תוך כדי עיבוד, כדי להגיע למרקם נכון בלי עודף נוזלים. מעבירים את התערובת לצנצנת המעוקרת ומוסיפים את מיץ הלימון. מערבבים, מכסים בחיתול בד לגבינות ומניחים בצד ל-20-24 שעות (לא במקרר). בודקים את היוגורט, מערבבים היטב ומעבירים עם מכסה הצנצנת למקרר. ניתן בשלב זה לעבד למטבל עם נענע ולימון כמו במתכון הרגיל (נשמר היטב כשבוע במקרר).

 

8 מגישים את הקציצות עם המטבל ועם סלט עשיר.

 
>> בשבוע שעבר הכנו קוסקוס עם תבשיל פטריות צמחוני נהדר
>> ראיתם את הדרך החדשה לאכול קיט קט?