צילום׃ אסף אמברם, mako אוכל

נזיד שעועית ובשר

מחפשים מנה מנצחת לארוחת שישי? קבלו את המתכון של נוף ממאסטר שף לקדירת בקר ושעועית, שהיא הדבר שהכי תשמחו לפגוש על השולחן בערב קריר. הוסיפו סיר גדול של אורז לבן - ויש לכם ארוחה פצצה

נוף עתאמנה אסמעיל | mako אוכל | פורסם 23/12/21 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.5 197 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

500 גרם בשר עגל חתוך לקוביות (צוואר, אוסובוקו)

כוס וחצי שעועית לבנה יבשה

רבע כוס שמן זית

2 בצלים, קצוצים דק

מלח

פלפל שחור גרוס

כפית מחוקה פפריקה מעושנת

כפית פפריקה מתוקה או חריפה

2 כפות גדושות רסק עגבניות

שן שום, כתושה

3-4 עגבניות בשלות, מגוררות

ליטר ורבע מים חמים

גבעול סלרי

גזר שלם

2 פלפלים מתוקים יבשים

אופן ההכנה:

1 משרים את השעועית במים למשך לילה.

2 מחממים סיר רחב עם תחתית עבה, מוסיפים את השמן ומטגנים את קוביות הבשר מכל הצדדים עד להשחמה מלאה.

3 מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד שהוא מתרכך ומשחים.

4 מתבלים את הבשר והבצל במלח, פלפל ושני סוגי הפפריקה ומטגנים עוד כדקה. מוסיפים את רסק העגבניות וממשיכים לטגן דקה נוספת. מוסיפים את שן השום הכתושה ואת העגבניות המגוררות ומטגנים כ-3 דקות נוספות.

5 מוסיפים את המים, השעועית המושרית, גבעול הסלרי השלם, הגזר והפלפלים היבשים. מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה כשעה, או עד שהבשר והשעועית רכים. מגישים עם אורז לבן.

>> בשבוע שעבר הכנו סיר גדול וטעים של עוף ופתיתים

>> המון מתכונים שווים לחנוכה