צילום׃ אורי שביט, mako אוכל

צלי דלורית עם פילאף אורז אדום וירקות

מה דעתכם לתת צ'אנס לארוחת שבת קצת אחרת, שאין בה שום מרכיב מהחי? גם אנחנו צקצקנו בהתחלה, אבל בינינו - המנה הזו לא נראית פשוט מעולה?

אורי שביט | mako אוכל | פורסם 25/12/14 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.4 18 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

לפילאף:

2 כוסות אורז אדום, שטוף ומסונן

מעט שמן זית

1 כרשה, פרוסה דק

1 זוקיני (או קישוא) מגורד

150 גרם שעועית ירוקה, רגילה או רחבה

1 גבעול ברוקולי, מופרד לפרחים קטנים

מלח ים אטלנטי

פלפל שחור גרוס טרי

חופן צימוקים כהים קטנים

חופן שקדים מולבנים חצויים

4 כוסות מים רותחים

לצלי דלורית:

1 דלורית גדולה

1/3 כוס שמן זית

1 כף חומץ בלסמי

1 כף סילאן ללא תוספת סוכר

3 שיני שום, כתושות

1 כף רוזמרין יבש קצוץ

1 כף זרעי כוסברה כתושים

1 כף זרעי חרדל כתושים

1 כפית פפריקה מתוקה

1/4 כפית פפריקה מעושנת (לא חובה)

מלח ים אטלנטי

פלפל שחור גרוס טרי

להגשה: פטרוזיליה טרייה קצוצה

אופן ההכנה:

1 מבשלים את האורז: מחממים שמן זית בסיר גדול וכבד. מטגנים את הכרשה ואת הזוקיני המגורד במשך כ-5 דקות, עד שהם מתרככים ומעלים ניחוח.

2 בינתיים מנקים את השעועית וחותכים למקטעים קצרים. מוסיפים לסיר ומערבבים.

3 שוטפים היטב את פרחי הברוקולי, מסננים ומוסיפים לסיר. מתבלים במלח ובפלפל, מערבבים ומטגנים כ-3 דקות נוספות.

4 מוסיפים את האורז, הצימוקים והשקדים ומערבבים. יוצקים מים רותחים ומביאים שוב לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים במשך 40 דקות, עד שהאורז מוכן. משאירים מכוסה לפחות 5 דקות נוספות.

צלי דלורית עם פילאף אורז אדום וירקות - האורז (צילום: אורי שביט, mako אוכל)
בוא אורז, בוא|צילום: אורי שביט, mako אוכל

6 במקביל צולים את הדלורית: קולפים את הדלורית, חוצים לאורך ומרוקנים מגרעינים. חותכים כל מחצית לכ-5 פלחים ארוכים ומניחים בקערה.

7 מחממים תנור ל-180 מעלות.

8 מערבבים בקערית שמן זית, חומץ, סילאן ושום כתוש. מוסיפים את התבלינים ומערבבים היטב. יוצקים את התערובת על פלחי הדלורית ומעסים בידיים כך שייעטפו היטב.

9 מסדרים את הדלורית על תבנית מרופדת בנייר אפייה וצולים כ-20 דקות, עד שהיא רכה אך עדיין יציבה.

10 מסדרים פילאף בצלחות הגשה, ומוסיפים כמה פלחי דלורית. מעטרים בפטרוזיליה קצוצה ומגישים.

צלי דלורית עם פילאף אורז אדום וירקות - הדלורית (צילום: אורי שביט, mako אוכל)
אוח, כמה שאנחנו רוצים לנעוץ פה שיניים|צילום: אורי שביט, mako אוכל

לבלוג של אורי שביט - טבעוניות נהנות יותר

>> בשבוע שעבר זללנו פה חמין פתיתים (לא טבעוני בכלל) של תום פרנץ

>> עוד מתכונים טבעוניים