צילום׃ עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל

קציצות בקר עם מנגולד

כשטעמנו לראשונה את הקציצות האלה חשבנו שאנחנו מתעלפים. כאלה קציצות טעימות, עסיסיות ועזות טעם באמת שלא אכלנו כבר שנים. אז הנה, תעמידו סיר אורז ותתעלפו גם אתם

אבנר לסקין | mako אוכל | פורסם 24/03/16 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.5 119 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

  

מרכיבים (6 מנות):

לתערובת הקציצות:

קילו בשר טחון טרי

3 קישואים גדולים, מגורדים גס בפומפייה

חבילת פטרוזיליה קצוצה דק

כף עלי תימין טרי

חצי כפית כמון

כפית מלח

כפית פלפל גרוס

רבע כוס מים קרים

לרוטב:

פלפל ירוק חריף, חתוך גס

5 שיני שום, מרוסקות

3 כפות שמן זית

קילו וחצי עגבניות בשלות מאוד, חתוכות לרבעים עם הגבעולים

כפית מלח

חצי כפית פלפל שחור גרוס

להרכבת הסיר:

2 יחידות כרשה, קצוצה דק

3 כפות שמן זית

חבילת עלי מנגולד, חתוכים לרצועות ברוחב של סנטימטר

חצי כפית מלח

חצי כפית פלפל גרוס

אופן ההכנה:

1 שמים בקערה גדולה את כול מרכיבי הקציצות ומערבבים היטב. לשים את התערובת כאילו שהיא בצק, 4-5 דקות. יוצרים מהתערובת 12 קציצות בגודל שווה, ושומרים במקרר.

2 הרוטב: מחממים סיר רחב ומטגנים את הפלפל החריף והשום בשמן הזית. כששומעים צליל רחישה של טיגון מוסיפים את העגבניות והגבעולים שלהן, מלח ופלפל, ומערבבים מהר.

3 ממשיכים לערבב מפעם לפעם כדי לגרום לעגבניות להגיר את המיצים שלהן ולהתפרק בתוך הסיר. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים 15 דקות עד שהעגבניות רכות לגמרי. מורידים מהאש ומסננים את תכולת הסיר דרך מסננת עבה. שומרים רק את הנוזלים (בהם נשתמש לרוטב).

4 מחממים סיר כבד, כזה שיכול להיכנס לתנור, ומטגנים את הכרשה בשמן הזית עד שהיא שקופה ורכה. מוסיפים את המנגולד, מלח ופלפל ומבשלים עד שהמנגולד מתרכך מעט.

5 מסדרים את הקציצות בסיר ויוצקים מעל את הרוטב.

6 מחממים תנור ל-180 מעלות ומכניסים את את הסיר למשך שעה וחצי. לאחר מכן מסירים את המכסה ואופים 20 דקות נוספות, עד שהקציצות חומות וזהובות.

7 מגישים עם אורז בסמטי ונזכרים בסבתא הבשלנית שכל אחד חולם עליה.

אבנר לסקין (צילום: מתן כץ)
לסקין. תקשיבו לו|צילום: מתן כץ

אבנר לסקין הוא מנהל האקדמיה של בולטהאופ בנמל תל אביב.