דג מאודה עם ירקות אביביים
גם לנו בא פעם אחת להיות קלילים, ואומרים שקלילות זו דרך חיים, אז בשבת הזאת אנחנו הולכים על ארוחה מעולה של פילה דג מאודה עם ירקות ברוטב אליפות, ונתחיל לעבוד עליה רק חצי שעה לפני שאוכלים. כאלה אנחנו
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (4 מנות):
200 גרם אפונה טרייה
200 גרם פול טרי מקולף
200 גרם שעועית ירוקה טרייה
800 גרם פילה דג לבן
לרוטב:
3 חלמונים
2 כפות מיץ לימון סחוט
מלח
200 גרם חמאה מומסת (או שמן זית איכותי)
1 כפית צילי אדום קצוץ דק
אופן ההכנה:
1 מסדרים את הירקות בסיר אידוי ומניחים מעל סיר עם מים רותחים. מאדים במשך 8-10 דקות. מורידים ושומרים בצד.
2 בנפרד שמים בקערה חלמונים, מיץ לימון ומלח. מניחים את הקערה מעל לסיר עם המים החמים ובעזרת מטרפה ידנית מקציפים. תוך כדי הקצפה מוסיפים את החמאה המומסת. ממשיכים להקציף עד שמתקבל מרקם שמזכיר מיונז דליל. מוסיפים את הצ'ילי הקצוץ ומניחים את הרוטב בצד.
3 מוסיפים לסיר האידוי את נתחי הדג ומפזרים מעליהם מעט מלח ופלפל גרוס. מניחים מעל לסיר עם המים הרותחים ומאדים במשך 6-8 דקות. מניחים את סיר האידוי על צלחת, מסירים את המכסה, יוצקים מעל את הרוטב ומגישים מיד עם קערה גדולה של אורז פרסי.
אבנר לסקין השף והבעלים של רק היום בשוק צפון ומנהל האקדמיה של בולטהאופ בנמל תל אביב.