צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל
קציצות סלמון חמצמצות
מחפשים מנת דג שהיא לא חריימה אבל גם לא דג בתנור? קבלו את הקציצות האלה: שילוב טעמים נפלא של לימון, רימון ודבש, עם רוטב ללקק את האצבעות. תכינו פעם אחת, המשפחה תדרוש אותן קבוע
דנה אלמוסני | mako אוכל
| פורסם 22/10/15
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (6 מנות):
1 קילו פילה סלמון
צרור עירית, קצוץ
קליפה מגוררת מלימון אחד
1/2 לימון סחוט
כף רכז רימונים
כפית דבש
2-3 כפות פירורי לחם
מלח
פלפל שחור
מעט שמן לטיגון
לרוטב:
2 כפות דבש
3 כפות רכז רימונים
אופן ההכנה:
1 מסירים את העור מהדג כשהוא עדיין חצי קפוא (פשוט תופסים את הדג ומושכים את העור).
2 קוצצים את הדג בעזרת סכין ומעבירים לקערה.
3 מוסיפים את העירית, גרידת הלימון והמיץ, רכז הרימונים, הדבש, פירורי הלחם, המלח והפלפל. מערבבים בנפרד את חומרי הרוטב.
4 יוצרים קציצות ומטגנים כדקה מכל צד. מגישים עם לימון וכפית מהרוטב.