צילום׃ אמיר מנחם, mako אוכל
אורז חגיגות
מה החג הזה מבקש מכם? בדיוק את זה: קדירת אורז ארומטית עם הרבה בצל, כמה סוגים של פלפלים וברוקולי. תבשיל מהמם שיכול לשמש כתוספת או כמנה צמחונית משביעה וטעימה, בפחות מחצי שעת עבודה
אורלי פלאי-ברונשטיין | mako אוכל
| פורסם 17/09/17
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהעד חצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (5 מנות):
2 כוסות אורז
רבע כוס שמן זית
2 בצלים, קצוצים לקוביות
1 פלפל אדום, חתוך לקוביות
1 פלפל כתום, חתוך לקוביות
1 פלפל צהוב או ירוק, חתוך לקוביות
1 פלפל ירוק חריף, קצוץ
3 וחצי כוסות מרק ירקות רותח או מים רותחים
1 כפית כמון
מלח
ראש גדול של ברוקולי, מחולק לפרחים קטנים
להגשה:
צרור כוסברה, קצוץ
אופן ההכנה:
1 מחממים את השמן בסיר רחב ומטגנים את הבצל. כשהוא מתחיל להזהיב מוסיפים את כל הפלפלים ומטגנים יחד תוך כדי ערבוב.
2 מוסיפים את האורז ומטגנים יחד עם הירקות. יוצקים את המרק או המים הרותחים ומערבבים.
3 מתבלים, טועמים ומוודאים שהנוזל מתובל היטב. מכסים ומבשלים כ-15 דקות על אש נמוכה. מוסיפים את פרחי הברוקולי, מערבבים ומכסים שוב. מניחים לברוקולי ולאורז להשלים ולהתרכך (עוד כ-10 דקות).