צילום׃ אנטולי מיכאלו, mako אוכל

תבשיל טבעוני של פטריות על קוסקוס

תבשיל פטריות מרוקאי פיקנטי על מצע קוסקוס לימוני. הפטריות מחליפות יופי את הבשר, ועם הקוסקוס ועשבי התיבול יש לכם יופי של מנה, שתיחטף מהשולחן. ממש לא לטבעונים בלבד

תום פרנץ | mako אוכל | פורסם 06/01/16 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.1 17 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

3-4 כפות שמן זית

2 בצלים גדולים קצוצים דק

שן שום כתושה

חצי כפית קינמון טחון

כפית כמון

סלסלת פטריות שמפיניון נקיות, חתוכות לרבעים

400 גרם (פחית קטנה) שימורי עגבניות קצוצות איכותיות

400 גרם גרגרי חומוס, שהושרו לילה במים ובושלו עד לריכוך 

כף סילאן

חבילת קוסקוס מהיר הכנה

מיץ מלימון טרי

חופן נדיב משני סוגים מעשבי התיבול הבאים, טריים וקצוצים דק: נענע, פטרוזיליה, בצל ירוק, שמיר

מלח

פלפל גרוס טרי לפי הטעם

אופן ההכנה:

1 מחממים שמן במחבת ומטגנים בו את הבצל עד להזהבה, כ-10 דקות. מוסיפים את השום הכתוש ומערבבים. מוסיפים את הקינמון, הכמון והפטריות, ומבשלים תוך כדי ערבוב כמה דקות נוספות.

2 מוסיפים פנימה את העגבניות המרוסקות, גרגרי החומוס והדבש. מערבבים, מתבלים במלח ופלפל ומבשלים כ-10 דקות. טועמים ומתקנים תיבול.

3 בינתיים, כשהתבשיל על האש, מכינים את הקוסקוס לפי ההוראות שעל גבי האריזה. ושומרים חם עד ההגשה. לפני ההגשה מערבבים פנימה מיץ לימון, עשבי תבלין, מלח  ופלפל גרוס טרי לפי הטעם, ואני ממליץ לזלף עוד סיבוב של שמן זית.

מגישים בצלחת קעורה את הקוסקוס ומעליו מתבשיל הפטריות בנדיבות. 

>> בשבוע שעבר הכנו סלמון אפוי עם סלט קוסקוס חם
>> והנה 7 מתכונים שאפשר וכדאי להכין בתבנית מאפינס