אושפלאו לא מסורתי וטעים בשיגעון
אנשים קוראים לאושפלאו בהמון שמות - פילאו, פלוף, פולאו, אושפלוב, פולאה - אבל העיקר הוא שכולם מתכוונים לאותו תבשיל אורז ביתי, עשיר וטעים. אצלנו תיהנו ממנו עם שלל ירקות, פרגית וגם סינטה
אינס שילת ינאי | mako אוכל
| פורסם 08/04/19
- זמן עבודהשעה וחצי
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (6 מנות):
2 כוסות אורז בסמטי
1 בצל
5-6 גזרים בינוניים
קובייה בינונית של דלעת
700 גרם סינטה
300 גרם פרגית
4 כפות שמן
1 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור גרוס
חצי כף כורכום
חצי כף כמון
מעט צ'ילי גרוס
1 מקל קינמון
2 כפות רכז רימונים
1 כוס חמוציות
4 כוסות מים רותחים, לבישול האורז
אופן ההכנה:
1 קוצצים את הבצל, מגררים את הגזר וחותכים את הדלעת, הסינטה והפרגית לקוביות קטנות.
2 מטגנים בסיר סוטאז' את הבצל, הבשר והפרגית כ-6 דקות, תוך כדי ערבוב.
>> מתכונים לפסח
3 מוסיפים את כל התבלינים היבשים מלבד מקל הקינמון ומערבבים.
4 מוסיפים לסיר את האורז ומעליו מסדרים את הגזר, הדלעת, מקל הקינמון ורכז הרימונים. מעל הכל מפזרים חמוציות.
5 מוסיפים בזהירות את המים הרותחים ומנמיכים את האש.
6 מבשלים 25 דקות בכיסוי מלא, ומשאירים מכוסה 5 דקות נוספות. מפזרים עוד חמוציות לפני ההגשה.