קציצות עוף ברוטב קארי ביתי
מכירים את זה שאתם עולים הביתה בחדר המדרגות ולפתע נתקפים בניחוחות המעלפים של הסירים של השכנים? דעו לכם - זו לא גזירת גורל! כך תתקתקו מנה מדהימה שתמלא את חדר המדרגות בניחוחות - ותגמור בצלחת שלכם
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (6 מנות):
לרוטב:
כפית גרגירי חרדל
כפית זרעי כוסברה
כפית גרגירי פלפל אדום
כפית זרעי קימל
חצי כפית זרעי כמון
כפית זרעי שומר
מלח אטלנטי לפי הטעם
כפית פלפל שחור גרוס
4 כפות רסק עגבניות איכותי
2 שיני שום, כתושות
כף ג'ינג'ר טרי מגורר
כף גרידת לימון
פחית קרם קוקוס
כפית כורכום
לקציצות:
קילו עוף טחון
2 בצלים, קצוצים
שני חופנים של עשבי תיבול קצוצים (כוסברה, פטרוזיליה, בצל ירוק, נענע)
כפית מלח
כפית פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
1 מתחילים עם הרוטב: קולים את הזרעים במחבת על אש גבוהה עד שמריחים את התבלינים נפתחים. מעבירים למטחנה או מכתש ועלי וטוחנים עם מלח ופלפל שחור.
2 מוסיפים לתבלינים רסק עגבניות, שום כתוש, ג'ינג'ר וגרידת לימון. מעבירים למחבת על אש גבוהה ומוסיפים את קרם הקוקוס והכורכום. אם התערובת סמיכה מדי מוסיפים עוד קרם קוקוס.
3 מערבבים במעבד מזון את חומרי הקציצות. מכדררים לכדורים ומוסיפים לרוטב הקארי הרותח. מכסים ומבשלים 10 דקות.
4 הופכים את הקציצות ומבשלים ללא כיסוי 5 דקות נוספות.
5 מגישים עם אורז בסמטי מאודה.
* אבנר לסקין הוא השף והבעלים של רק היום בשוק צפון ומנהל האקדמיה של בולטהאופ בנמל תל אביב.