צילום׃ דרור עינב, mako אוכל

קציצות עוף ברוטב קארי ביתי

מכירים את זה שאתם עולים הביתה בחדר המדרגות ולפתע נתקפים בניחוחות המעלפים של הסירים של השכנים? דעו לכם - זו לא גזירת גורל! כך תתקתקו מנה מדהימה שתמלא את חדר המדרגות בניחוחות - ותגמור בצלחת שלכם

אבנר לסקין | mako אוכל | פורסם 19/03/18 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.4 107 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

לרוטב:

כפית גרגירי חרדל

כפית זרעי כוסברה

כפית גרגירי פלפל אדום

כפית זרעי קימל

חצי כפית זרעי כמון

כפית זרעי שומר

מלח אטלנטי לפי הטעם

כפית פלפל שחור גרוס

4 כפות רסק עגבניות איכותי

2 שיני שום, כתושות

כף ג'ינג'ר טרי מגורר

כף גרידת לימון

פחית קרם קוקוס

כפית כורכום

לקציצות:

קילו עוף טחון

2 בצלים, קצוצים

שני חופנים של עשבי תיבול קצוצים (כוסברה, פטרוזיליה, בצל ירוק, נענע)

כפית מלח

כפית פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1 מתחילים עם הרוטב: קולים את הזרעים במחבת על אש גבוהה עד שמריחים את התבלינים נפתחים. מעבירים למטחנה או מכתש ועלי וטוחנים עם מלח ופלפל שחור.

סוגת

2 מוסיפים לתבלינים רסק עגבניות, שום כתוש, ג'ינג'ר וגרידת לימון. מעבירים למחבת על אש גבוהה ומוסיפים את קרם הקוקוס והכורכום. אם התערובת סמיכה מדי מוסיפים עוד קרם קוקוס.

3 מערבבים במעבד מזון את חומרי הקציצות. מכדררים לכדורים ומוסיפים לרוטב הקארי הרותח. מכסים ומבשלים 10 דקות.

4 הופכים את הקציצות ומבשלים ללא כיסוי 5 דקות נוספות.

5 מגישים עם אורז בסמטי מאודה.

קציצות עוף ברוטב קארי ביתי - במחבת (צילום: דרור עינב, mako אוכל)
מריחים?|צילום: דרור עינב, mako אוכל

>> כל המתכונים לפסח

* אבנר לסקין הוא השף והבעלים של רק היום בשוק צפון ומנהל האקדמיה של בולטהאופ בנמל תל אביב.