שומר ממולא קציצות עוף

אין שולחן לשבת בלי קציצות, אבל גם קציצות אפשר להגיש בכל מיני דרכים. אז תגידו יפה שלום לסיר כדורי הבשר הרגיל וקבלו את המתכון הבא: כסאות שומר ממולאים קציצות עוף, שיושבים על מצע של אורז טעים טעים

אבנר לסקין | mako אוכל | פורסם 19/05/16 
  • זמן עבודהשעה וחצי
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.2 35 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

800 גרם בשר עוף טחון

חופן פטרוזיליה, קצוצה

חופן כוסברה, קצוצה

חופן עלי תרד, קצוצים

כפית תערובת פילדלפיה (מורכבת מפפריקה מתוקה, חרדל, מלח, אורגנו, תימין ובזיליקום)

3 שיני שום, קצוצות דק

מלח

פלפל שחור

2 כפות שמן זית

3-4 פקעות שומר גדולות

שני גבעולי כרשה, פרוסים לטבעות

מלח, פלפל שחור ומעט שמן זית, לתיבול הכרשה

2 כוסות אורז בסמטי מלא, מבושל לפי ההוראות על האריזה

אופן ההכנה:

1 מערבבים בקערה גדולה את העוף הטחון וכל העלים הקצוצים, תערובת הפילדלפיה, השום, המלח, הפלפל ושמן הזית. לשים ידנית עד שמתקבלת תערובת חלקה ואחידה.

2 חותכים את השומר בבסיסו, ומפרידים בזהירות את העלים. חוזרים על הפעולה עד שמתקבלים 12 עלי שומר מופרדים.

3 יוצרים מתערובת העוף 12 קציצות עגולות ושוות בגודלן, ומכניסים כל קציצה לעלה שומר.

4 מרפדים תחתית של תבנית אפייה עם דפנות גבוהות בטבעות הכרישה. ממליחים, מפלפלים ושופכים מעט שמן זית. מסדרים מלמעלה את האורז ויוצקים פנימה חצי כוס מים.

5 מסדרים את עלי השומר הממולאים בצפיפות, ואופים ב-200 מעלות למשך כחצי שעה.

אבנר לסקין הוא השף והבעלים של רק היום בשוק צפון ומנהל האקדמיה של בולטהאופ בנמל תל אביב.

 

>> בפעם הקודמת הכנו מסבחה של אפונה יבשה עם אוסובוקו

>> יש לנו אפליקציית מתכונים חדשה ושווה טילים!