צילום׃ אסף אמברם, mako אוכל

שוק טלה על פיתה עם זעתר

לא נכחיש, המנה הזו מצריכה עבודה, ולא מעט ממנה. אבל התוצאה? עיניכם הרואות: מנה שתפאר כל שולחן שבת או חג, ותוציא אתכם הבשלנים הכי אלופים במשפחה. גדול עליכם? בשלב ראשון אנחנו מרשים לכם להכין רק את הפיתות

נוף עתאמנה אסמעיל | mako אוכל | פורסם 24/09/15 
  • זמן עבודהשעתיים
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.8 20 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

לשוק טלה:

שוק טלה במשקל עד 2.200 קילו

מעט שמן זית

מלח

פלפל שחור

כוכב אניס

4 מסמרי ציפורן

2 עלי דפנה

מקל קינמון באורך 5 ס"מ

8 יחידות פלפל אנגלי

5 תרמילי הל

לפיתות עם זעתר (6 עד 8 פיתות):

קילו קמח לבן

חצי כוס שמן זית

כף וחצי שמרים יבשים

כף מלח

600 מ"ל מים

מלית הזעתר:

חצי קילו עלי זעתר טריים

2 בצלים מגוררים

כפית מלח

רבע כוס שמן זית

אופן ההכנה:

1 מורחים את שוק הטלה בשמן זית ומעסים אותה במלח ופלפל שחור. מכניסים את השוק לתנור שחומם ל-250 מעלות במצב גריל עליון, נותנים לה להשחים, הופכים ונותנים לה להשחים מהצד השני.

2 מוציאים מהתנור. שמים בקצה התבנית את התבלינים השלמים ומוזגים כוס מים. מנמיכים את החום ל-160 מעלות, מכסים את התבנית בנייר כסף ומחזירים לתנור למשך כשלוש שעות. אחרי שעה וחצי בודקים את השוק. אם המים התאדו לגמרי מוסיפים עוד שליש כוס מים.

3 לפיתות: לשים את כל חומרי הבצק במיקסר עם וו לישה כ-5 דקות. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים במקום חמים עד שהבצק מכפיל את נפחו. מחלקים את הבצק ל-6 עד 8 כדורים, מניחים על משטח ומכסים במגבת. נותנים לכדורים לנוח כרבע שעה.

4 בינתיים מכינים את המלית: קוצצים את עלי הזעתר גס ושמים בקערה. מוסיפים את הבצל, המלח והשמן ומערבבים.

5 משמנים את משטח העבודה בהרבה שמן זית (כרבע כוס). פותחים כדור בצק לפיתה דקה ככל האפשר. סוחטים חופן מהמלית ומפזרים באופן שווה על הפיתה. מקפלים למרכז צד אחד ואז את הצד השני, כך שנוצר מעין מלבן. מקפלים את הצלע הקצרה של המלבן למרכז ואז את הצלע הקטנה השנייה למרכז - לקבלת ריבוע. הופכים את הריבוע כך שהתפר יפנה כלפי מטה. ממשיכים למלא את כל שאר הכדורים.

6 חוזרים לריבוע הראשון שמילאנו, שכבר הספיק לנוח מעט, משמנים מעט את הידיים בשמן זית ופותחים אותו בלחיצות עדינות לריבוע גדול בעובי 4 מ"מ. מניחים את הפיתה בתבנית התנור על נייר אפייה ואופים ב-250 מעלות בחלק העליון של התנור, עד שהפיתה משחימה מעט. הופכים ומחזירים לאפייה נוספת עד שהצד השני מזהיב מעט. בזמן שהפיתה הראשונה בתנור פותחים את הריבוע השני וכך ממשיכים.

7 מניחים את הפיתות על מגש או בצלחת הגשה גדולה, מניחים עליהן את שוק הטלה ומגישים עם קצת צנוברים קלויים וסלט עשבי תיבול עם סומאק.

>> בשבוע שעבר הכנו עוף עם טונות של בצל של תום פרנץ

>> ולקינוח: פאי פקאן מהאגדות