מסבחה עם ירקות צלויים
האורז והעוף הנצחיים יכולים לנוח, כי השבוע תתפוס את מקומם על השולחן מסבחה משגעת עם ירקות צלויים של אבנר לסקין. על הדרך הרווחנו גם מתכון שווה לחומוס ביתי, אז אנחנו את שלנו עשינו. מי קופץ אלינו בשבת?
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהיותר משעתיים
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (6 מנות):
למסבחה:
חצי קילו חומוס
שקית אבקת אפייה
2 כפות כוס שמן זית
מיץ מלימון שלם
כפית כמון
מלח
פלפל שחור לפי הטעם
כוס טחינה גולמית
לירקות:
2 בצלים גדולים
4 עגבניות
2 פלפלים ירוקים חריפים
2 כפות שמן זית
מלח
פלפל שחור
אופן ההכנה:
1 המסבחה: משרים את החומוס בהרבה מים קרים למשך לילה. מסננים.
2 מבשלים את החומוס המושרה בסיר גדול עם הרבה מים ואבקת אפייה כשעתיים, עד שגרגירי החומוס רכים ונמעכים בקלות. מסננים את גרגירי החומוס ושומרי את מי הבישול.
3 בקערה גדולה מועכים את גרגירי החומוס יחד עם שמן הזית, מיץ הלימון, הכמון, המלח והפלפל, ומוסיפים את הטחינה ומעט ממי הבישול. אם התערובת סמיכה מאוד מוסיפים עוד מי בישול עד שמתקבלת משחה רטובה וסמיכה.
4 הירקות: פורסים את הבצלים לעובי 2 ס"מ וחוצים את העגבניות לרוחבן. מחממים מחבת פסים או פלנצ'ה, משמנים וצולים את הירקות עד להשחמה.
5 מניחים את הירקות הצלויים בכלי עמוק ויוצקים עליהם את שארית שמן הזית. מתבלים במלח ופלפל ושומרים בצד.
6 מרכיבים את המנה: מניחים בצלחת עמוקה מתערובת החומוס ומפזרים אותה בצלחת. מסדרים מעל את הירקות, מטפטפים כמה טיפות שמן זית ומגישים מיד.
אבנר לסקין הוא השף והבעלים של רק היום בשוק צפון ומנהל האקדמיה של בולטהאופ בנמל תל אביב.