צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל

קציצות עוף ברוטב צהוב עם שומר

מי שעדיין לא עלה על השילוב המושלם של שומר וכורכום - מוטב לו שיפתח עיניים, ויפה שעה אחת קודם. לזה אנחנו מוסיפים קציצות עוף טעימות, שלא מצריכות טיגון מוקדם - והתוצאה? מכבדת כל שולחן שבת

| mako אוכל | פורסם 25/02/16 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.9 194 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (8 מנות):

1 קילו עוף טחון

ביצה

חלמון

שליש כוס פירורי לחם (בפסח: קמח מצה)

חצי צרור פטרוזיליה, קצוץ

מלח

כפית כורכום

לרוטב:

שמן זית

בצל, קצוץ

6 שינים שום שלמות

3 שומרים, פרוסים לרבעים או לשישיות

מלח

חצי כפית פלפל לבן

כפית וחצי כורכום

2 כוסות אפונה, טרייה או מופשרת

אופן ההכנה:

1 מערבבים את כל חומרי הקציצות לתערובת אחידה ויוצרים קציצות בגודל כדורי פינג פונג.

2 מכינים את הרוטב: מטגנים בסיר רחב את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את השום והשומר לטיגון קצר ומתבלים. מוסיפים מים עד טיפה יותר מכיסוי ומביאים לרתיחה.

3 כשהרוטב רותח מניחים בתוכו בזהירות את הקציצות. מבשלים כ-30 דקות.

4 מוסיפים את האפונה ומבשלים עוד 5 דקות. מגישים על אורז פרסי או בסמטי.

>> בשבוע שעבר הכנו אצבעות פולנטה ותירס טרי עם רוטב אלוהי
>> ולקינוח: חיתוכיות בטעם קפה