צילום׃ אנטולי מיכאלו, mako אוכל

קציצות קוסקוס ופטה עם מטבל פסטו

נמאס מהקוסקוס עם המרק? תום פרנץ מצא דרך נוספת, שונה מאוד ולא פחות טעימה, לצרוך את הקוסקוס שלנו: מטוגן בקציצה חלבית עם רוטב שמנת. אימצנו

תום פרנץ | mako אוכל | פורסם 03/12/15 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.8 28 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

לקציצות (כ-12 יחידות):

חצי חבילת קוסקוס מהיר הכנה (175 גרם)

כוס מים רותחים או ציר ירקות רותח (240 מ"ל)

צרור קטן בצל ירוק, קצוץ דק

רבע צרור פטרוזיליה, קצוץ (רק העלים)

100 גרם גבינת פטה מפוררת

2 ביצים טרופות

2 כפות קמח

מלח

פלפל גרוס טרי

שמן קנולה לטיגון

מטבל פסטו שמנת חמוצה:

גביע שמנת חמוצה (200 מ"ל)

2 כפות רוטב פסטו, מכל סוג שאוהבים

מלח

פלפל שחור

קורט סוכר

אופן ההכנה:

1 מעבירים את הקוסקוס לקערה ויוצקים עליו את המים הרותחים. מכסים בניילון נצמד ומשהים ל-5 דקות, או עד שהקוסקוס סופג את כל הנוזלים והוא רך. מצננים לטמפרטורת החדר.

2 מוסיפים פנימה את עשבי התיבול, גבינת הפטה המפוררת, הביצים והקמח ומערבבים לקבלת עיסה אחידה. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם. התערובת צריכה להיות רכה ונעימה - אם היא יבשה מדי מוסיפים כף מים או חלב, אם היא רטובה מדי מוסיפים כף קמח.

3 צרים קציצות בידיים לחות ומסדרים על משטח מרופד בנייר אפייה. מחממים מחבת עם שמן קנולה ומטגנים את הקציצות כ-3 דקות מכל צד, להזהבה יפה. מעבירים לנייר סופג.

4 למטבל: מערבבים את כל המרכיבים בקערה. טועמים ומתקנים תיבול. מעבירים לקעריות הגשה לצד הקציצות, ומגישים עם סלט ירוק.

>> בשבוע שעבר הכנו תבשיל מהיר של קוסקוס ועוף
>> והנה לביבות גבינה ולוטוס להדלקת נרות