עוגת גבינה פירורים קלאסית
רוצים להפגיז השנה בשולחן שבועות עם עוגת גבינה פירורים קלאסית אבל יציבה, יפה וטעימה כמו בקונדיטוריה? זה המתכון בשבילכם, ואל תאמינו לאף אחד שאומר לכם אחרת
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהשלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
דפי הג'לטין מקילים על ההכנה של עוגות גבינה פירורים, ועכשיו אפשר סוף סוף להשיגם בכל סופר, בגרסה כשרה. כלל חשוב לעבודה: את הדפים מכניסים לריכוך במים קרים, ממש קרים, כי אחרת הם פשוט יימסו. כשהם מתרככים סוחטים אותם בעזרת הידיים, ואם מדובר בתערובת חמה מכניסים אותם מיד לתערובת. במקרה הזה תערובת הגבינות היא קרה, ולכן יש להמס אותם כמה שניות במיקרו לפני ההוספה. אל דאגה, הכל מפורט בפנים. והתוצאה - כמו של קונדיטוריה.
מרכיבים :
לתחתית (תבנית בקוטר 24-26 ס"מ):
200 גרם חמאה קרה
2 כוסות קמח
כפית אבקת אפייה
2 חלמונים
כפית תמצית וניל
קורט מלח
5 כפות סוכר
למלית:
8 דפי ג'לטין במשקל 13 גרם בסך הכל
250 גרם גבינת שמנת
500 גרם גבינה לבנה
שלושת רבעי כוס סוכר
כפית תמצית וניל
100 גרם שוקולד לבן
500 מ"ל שמנת להקצפה
אופן ההכנה:
1 מתחילים עם הפירורים: מחממים תנור ל-170 מעלות.
2 מעבדים במעבד מזון או במיקסר עם וו גיטרה את החמאה, הקמח ואבקת האפייה, המלח והסוכר לתערובת פירורית. מוסיפים את החלמונים ותמצית הווניל ומעבדים בקצרה עד לקבלת פירורים עבים. אוספים את הבצק בידיים לכדור.
3 מחלקים את הבצק לשניים ומהדקים את מחציתו לתחתית של תבנית עגולה מתפרקת.
4 את המחצית השנייה של הבצק מרדדים על תבנית מרופדת בנייר אפייה לעלה בעובי 1 ס"מ.
5 מכניסים את שתי התבניות לאפייה של כ-20 דקות, עד להזהבה. מוציאים מהתנור ומצננים לחלוטין.
6 מלית הגבינה: מכניסים את דפי הג'לטין למים קרים לכ-5 דקות, עד שהם מתרככים. בינתיים מערבבים את הגבינות עם הסוכר ותמצית הווניל.
7 ממיסים את השוקולד הלבן בזהירות במיקרו ומוסיפים לגבינות. מערבבים היטב.
8 סוחטים היטב את דפי הג'לטין מהמים, מעבירים אותם לצלוחית קטנה וממיסים במיקרו 5 שניות.
9 מוסיפים כוס מתערובת הגבינות לג'לטין המומס ומערבבים היטב. מחזירים את תערובת הג'לטין לתערובת הגבינות ומערבבים היטב.
10 מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת רכה ומערבבים בעדינות לתוך תערובת הגבינות.
11 מרכיבים את העוגה: שופכים את התערובת לתבנית העגולה, מעל הבסיס האפוי (לחילוץ קל - כדאי לרפד התבנית בשקף מסביב). את הבצק האפוי שנותר מפוררים לפירורים ומפזרים מלמעלה.
12 מכניסים לקירור ל-12 שעות, או מקפיאים ומפשירים במקרר לפני ההגשה.