צילום׃ אנטולי מיכאלו, mako אוכל

תבשיל מהיר של קוסקוס ועוף

נזכרתם ברגע האחרון שאתם צריכים להרים ארוחת ערב? זה המתכון המושלם בשבילכם: תבשיל מהיר מהיר של קוסקוס, עוף ועוד הפתעות (טוב, נו - חומוס ומשמשים מיובשים!) והכל במחבת אחת, כי אם כבר חיים קלים אז עד הסוף

תום פרנץ | mako אוכל | פורסם 23/11/23 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.4 200 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

2 כפות שמן זית

2 בצלים

350-400 גרם פרגיות (או חזה עוף), חתוכים לקוביות קטנות

2 כפות אריסה (פיקנטית או מתקתקה - תלוי כמה אתם אוהבים חריף)

100 גרם משמשים מיובשים

400 גרם (2 כוסות) גרגירי חומוס מבושלים (אם אין, אפשר להמיר בפחית שימורי חומוס)

350 גרם (חבילה) קוסקוס מהיר הכנה

350 מ"ל (כוס וחצי) ציר עוף או ירקות (או מים רותחים)

מלח

פלפל שחור

חופן פטרוזיליה קצוצה, להגשה

אופן ההכנה:

1 חוצים את הבצלים ופורסים אותם דק. את העוף חותכים לקוביות קטנות.

2 מחממים שמן זית במחבת גדולה בעלת מכסה (הכי מתאימה לזה מחבת סוטאז' בקוטר 28 ס"מ, שהיא מעט עמוקה). מוסיפים את הבצל ומטגנים כמה דקות, עד לריכוך והזהבה. מוסיפים את קוביות העוף ומטגנים כ-15 דקות עד שהן מבושלות.

3 מערבבים פנימה את האריסה ומוודאים שהיא עוטפת את כל העוף (אם צריך מוסיפים קצת יותר). התבשיל מיד ייצבע באדום עז.

4 חותכים את המשמשים לרבעים ומוסיפים אותם ואת גרגירי החומוס. מערבבים היטב.

5 מפזרים את הקוסקוס באופן אחיד, מערבבים ויוצקים מעל את הציר או המים הרותחים. מתבלים, מערבבים ומכסים היטב (אפשר להוסיף שכבת נייר כסף מתחת למכסה, כדי לוודא אטימה). מסירים מהאש וממתינים 5 דקות.

6 פותחים את המכסה, מערבבים את התבשיל בעדינות במזלג, מפזרים פטרוזיליה קצוצה ומגישים.