צילום׃ נמרוד סונדרס, mako אוכל
חמין מרוקאי
אנחנו לא נוטים להפלות אוכל על בסיס עדתי, בטח שלא כשמדובר בחמין - אבל השבוע, מה לעשות, בא לנו יותר על הגרסה המרוקאית, עם ניחוחות הראס אל חנות והכורכום וגרגירי החומוס שמתפקעים מרוב טעמים. מי מצטרף?
אורלי פלאי-ברונשטיין | mako אוכל
| פורסם 18/02/21
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (8 מנות):
1 חבילה (500 גרם) גרגירי חומוס
1 כוס גרגירי חיטה
4 כפות שמן זית
1 בצל, קצוץ
8 שוקי עוף
1 כף גדושה ראס אל חנות
1 כפית כורכום
1 כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור טחון טרי
2 כפות סילאן
2 בצלים, חצויים
2 גזרים, חתוכים גס
4 תפוחי אדמה, חתוכים לרבעים
ביצים לפי מספר הסועדים
אופן ההכנה:
1 משרים את גרגירי החומוס בהרבה מים למשך לילה.
2 מחממים סיר גדול עם שמן זית ומתחילים בהזהבה של עמוקה של הבצל הקצוץ ושוקי העוף. מוסיפים תבלינים ומערבבים היטב.
3 מוסיפים את החומוס והחיטה ומערבבים.
4 יוצקים מים לכיסוי ומוסיפים סילאן.
5 מוסיפים את הירקות ומשלימים בנוזלים לכיסוי. טועמים את הנוזלים כדי לוודא שהתיבול מורגש היטב.
6 מוסיפים את הביצים ומבשלים חצי שעה על סף רתיחה.
7 מעבירים לתנור בחום 100 מעלות או לפלטה למשך כמה שעות או לילה.
בתיאבון!