צילום׃ נמרוד סונדרס, mako אוכל

חמין מרוקאי

אנחנו לא נוטים להפלות אוכל על בסיס עדתי, בטח שלא כשמדובר בחמין - אבל השבוע, מה לעשות, בא לנו יותר על הגרסה המרוקאית, עם ניחוחות הראס אל חנות והכורכום וגרגירי החומוס שמתפקעים מרוב טעמים. מי מצטרף?

אורלי פלאי-ברונשטיין | mako אוכל | פורסם 18/02/21 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.3 251 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (8 מנות):

1 חבילה (500 גרם) גרגירי חומוס

1 כוס גרגירי חיטה

4 כפות שמן זית

1 בצל, קצוץ

8 שוקי עוף

1 כף גדושה ראס אל חנות

1 כפית כורכום

1 כפית מלח

חצי כפית פלפל שחור טחון טרי

2 כפות סילאן

2 בצלים, חצויים

2 גזרים, חתוכים גס

4 תפוחי אדמה, חתוכים לרבעים

ביצים לפי מספר הסועדים

אופן ההכנה:

1 משרים את גרגירי החומוס בהרבה מים למשך לילה.

2 מחממים סיר גדול עם שמן זית ומתחילים בהזהבה של עמוקה של הבצל הקצוץ ושוקי העוף. מוסיפים תבלינים ומערבבים היטב.

3 מוסיפים את החומוס והחיטה ומערבבים.

חמין מרוקאי - מנה בצלחת (צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל)
ומסתיים במנה שנייה|צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל

4 יוצקים מים לכיסוי ומוסיפים סילאן.

5 מוסיפים את הירקות ומשלימים בנוזלים לכיסוי. טועמים את הנוזלים כדי לוודא שהתיבול מורגש היטב.

6 מוסיפים את הביצים ומבשלים חצי שעה על סף רתיחה.

7 מעבירים לתנור בחום 100 מעלות או לפלטה למשך כמה שעות או לילה.

בתיאבון!