צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל
קדירת בשר עם שעועית
בימים הכי גשומים אמא שלי הייתה מכינה לנו מרק שעועית, שיחכה לנו חם וטעים כשנחזור מבית הספר. אני הפכתי את המרק הזה לתבשיל, אבל היופי הוא שעם קצת יותר מים - אתם יכולים להפוך אותו חזרה למרק
ג'קי אזולאי | mako אוכל
| פורסם 21/01/16
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעתיים וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (6 מנות):
מעט שמן לטיגון
שיניים מראש שום שלם (קלופות)
3 פלפלי שאטה יבשים
3 עגבניות, מגורדות בפומפייה
3 כפות רסק עגבניות
3 כוסות שעועית לבנה, שהושרתה במים ללילה
2 כוסות שעועית שחורה, שהושרתה במים ללילה
כף פפריקה מתוקה בשמן
כף מלח
כפית כמון
כפית פלפל לבן
מעט עלי תימין
קילו בשר כתף, חתוך לקוביות
צרור כוסברה, קצוץ
להגשה:
אורז לבן מוכן
לימון כבוש
אופן ההכנה:
1 מטגנים מעט את השום ומוסיפים את השאטה, העגבניות ורסק העגבניות. מוסיפים את השעועית ומתבלים בפפריקה, מלח, כמון, פלפל לבן ותימין.
2 מוסיפים ארבע כוסות מים ומביאים לרתיחה.
3 מוסיפים את קוביות הבשר ואת הכוסברה, ומבשלים על אש בינונית כשעתיים.
4 מגישים על אורז לבן, עם לימון כבוש בצד.