צילום׃ דרור עינב, mako אוכל

דניס צלוי עם סלט עדשים וירקות קלויים

אם תשאלו אותנו, דגים זה קיץ וקיץ זה דגים. אז מה עושים? לוקחים פילה דניס, מצמידים לו סלט עדשים מרענן ומזמינים אנשים אהובים. תאמינו לנו ולאבנר לסקין, כולם הולכים לצאת מרוצים

אבנר לסקין | mako אוכל | פורסם 30/06/16 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.2 37 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

4 פילה דניס עם העור ללא עצמות

2 כוסות עדשים שחורות

2 פלפלים אדומים ומתוקים, קלויים וחתוכים לרצועות

חצי סלסלת עגבניות שרי, חצויות ואפויות בתנור

2 כפות פטרוזיליה קצוצה

צרור עלי בזיליקום קצוצים גס

מלח

פלפל שחור

2 כפות שמן זית

1 כף חומץ בלסמי

מיץ מלימון שלם

2 כפות שמן זית לשימון הדג

חצי כוס שומשום מעורבב עם כפית מלח ים וחצי כפית פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1 מבשלים את העדשים בסיר עם הרבה מים עד לריכוך מוחלט.

2 מחממים תנור לחום הכי גבוה (מומלץ גריל עם טורבו).

3 מערבבים היטב בקערה את הפלפלים, עגבניות השרי, הפטרוזיליה, הבזיליקום, המלח, הפלפל, שמן הזית, הבלסמי והלימון. מניחים בצד.

4 מורחים את שמן הזית על שני צדי הפילטים וטובלים כל אחד מהם בתוך השומשום, כך שיהיו שיהיו מצופים היטב. מסדרים בתבנית אפייה עם נייר אפייה מעל הפילטים. מכניסים לתנור ל-5 דקות.

5 מוסיפים את העדשים לקערה עם הירקות ועשבי התיבול ומערבבים היטב.

6 מוציאים את הדג מהתנור, מניחים ערימה של עדשים בצלחת הגשה ומעליהם את פילה הדניס הצלוי. מגישים מיד.

* אבנר לסקין הוא השף והבעלים של רק היום בשוק צפון ומנהל האקדמיה של בולטהאופ בנמל תל אביב.

>> בשבוע שעבר הכנו סלט בורגול וירקות קלויים

>> יש לנו אפליקציית מתכונים חדשה ושווה טילים!