צילום׃ אסף אמברם, mako אוכל

פרגיות צלויות על מג'דרה של בורגול

ארוחה זולה, קלה ומעולה שתסדר לכם פיקס את ארוחת הערב: בזמן שהפרגיות במרינדה מתקתקים את המג'דרה, ותוך שעה וקצת הכל מוכן. מתכון של אבי ביטון

אבי ביטון | mako אוכל | פורסם 26/03/18 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.5 67 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לפרגיות:

500 גרם פרגיות, חתוכות לקוביות

כף פפריקה מתוקה

חצי כוס סילאן

4 כפות מים

2 כפות שמן

5 שיני שום כתושות

כפית כמון

מלח

פלפל שחור

למג'דרה:

1 כוס עדשים חומות

1 כוס בורגול

2 בצלים, קצוצים לקוביות בינוניות

1/2 כוס שמן זית

1 כפית מלח

אופן ההכנה:

>> מתכונים לפסח

1 מערבבים את כל חומרי הרוטב ויוצקים על הפרגיות. מעסים היטב ושומרים כשעה במקרר.

2 בינתיים מכינים את המג'דרה: מטגנים את הבצל הקצוץ בשמן הזית (לא להתפתות להוריד מכמות השמן!) עד שהוא מקבל צבע שחום-כהה.

3 מרתיחים סיר עם מים, מוסיפים את העדשים ומבשלים כחצי שעה, עד שהן רכות ומוכנות לאכילה. מוציאים כוס ממי הבישול ושומרים להמשך, ומסננים את השאר.

4 מוסיפים לעדשים את השמן של הבצל (בלי הבצל עצמו) והבורגול.

5 מוסיפים את מי הבישול של העדשים למחבת עם הבצל. מבשלים עד שהמים מקבלים את הצבע הכהה של הבצל.

6 בינתיים מסדרים את הפרגיות עם הרוטב בתבנית עם הרוטב וצולים על הגריל (או בגריל של התנור) כ-12 דקות.

7 מוסיפים את תכולת המחבת לסיר, ממליחים וממשיכים לבשל מעל אש בינונית, עד שהמים כמעט נעלמים. מערבבים ומגישים לצד הפרגיות, עם סלט עגבניות חריף וטחינה טובה.