צילום׃ אסף אמברם, mako אוכל

עוף עם מג'דרה של פלאחים

עדיין מחפשים את המג'דרה של חייכם? תנו לנוף לפזר אחת ולתמיד את הערפל, וללמד אתכם איך מכינים מג'דרה אמיתית והכי טעימה שיש. ומה ליד? שוקיים בלימון וזעתר, מעולה ששאלתם

נוף עתאמנה אסמעיל | mako אוכל | פורסם 01/11/21 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.8 260 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

לעוף:

6 שוקיים

מיץ מלימון גדול או מ-2 קטנים

2 שיני שום, כתושות

2 כפות תערובת זעתר

מלח

פלפל שחור

שליש כוס שמן (רגיל או זית)

למג'דרה:

כוס עדשים שחורות

2 בצלים גדולים או 3 בינוניים

חצי כוס שמן זית

כוס בורגול גס

מלח

קורט בהרט (אופציונלי)

אופן ההכנה:

1 מתחילים עם העוף: מערבבים את השוקיים עם כל שאר החומרים ומשאירים בצד לחצי שעה לפחות. בינתיים אפשר להתחיל להכין את המג'דרה (ראו מיד). מעבירים לשקית קוקי ואופים ב-200 מעלות כ-40 דקות.

2 המג'דרה: שוטפים את העדשים ומבשלים בסיר עם ליטר וחצי מים לא מומלחים 20-25 דקות, עד שהן רכות אבל לא עיסתיות. כדאי להתחיל לבדוק אותן כבר אחרי רבע שעה, כדי לא לפספס את הנקודה שבה הן מתרככות.

3 בינתיים חותכים את הבצלים לחצאי עיגולים, ומטגנים במחבת עם שמן הזית עד שהם חומים מאוד. שנייה לפני שהם מתחילים להישרף מוסיפים למחבת חצי כוס ממי הבישול של העדשים, וממשיכים לבשל את הבצלים על אש נמוכה כ-5 דקות (ללא כיסוי). בסוף הבישול הבצלים נמסים מעט ומתקבל מעין רוטב חום. מכבים את האש ושומרים בצד.

4 מסננים את העדשים ושומרים בצד את מי הבישול שלהן. מחזירים את העדשים לסיר ומוסיפים את הבורגול, את הבצלים עם השמן והנוזל וכוס וחצי של מי בישול העדשים.

5 מתבלים במלח ובקורט בהרט אם רוצים, מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים עד שהנוזלים נספגים בבורגול כ-10-13 דקות. משאירים מכוסה כ-10 דקות נוספות, ומגישים חם.

>> בשבוע שעבר הכנו סינייה של דג ובורגול

>> רוצים משהו חלבי דווקא? הנה קיש סלק מגניב