צילום׃ אפיק גבאי, מתכון לחיסכון
פילאף אורז עם גזר, בצל ועשבי תיבול
נמאס לכם מסתם אורז? שי-לי ליפא מכינה מנת אורז שהיא התוספת המושלמת לכל ארוחה, עם גזר, המון בצל מטוגן וירוקים
שי-לי ליפא | מתכון לחיסכון
| פורסם 18/10/17
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (6 מנות):
רבע כוס שמן זית
1 בצל גדול, קצוץ דק
2 גזרים בינוניים, מגוררים גס
2 כוסות אורז בסמטי, שטוף ומסונן היטב
1 כוס עשבי תיבול (פטרוזיליה, כוסברה, נענע) קצוצים דק
חצי כוס צנוברים קלויים
3 וחצי כוסות מים מינרליים או מסוננים, רותחים
1 כפית שטוחה קינמון טחון
מלח
פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
1 מחממים סיר בינוני על להבה בינונית. מוסיפים שמן זית, בצל וגזר ומאדים כ-3 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם עד שהבצל והגזר מתחילים להתרכך.
2 מוסיפים אורז ומטגנים כדקה תוך כדי בחישה, עד שהאורז חם ומצופה שמן.
3 מוסיפים עשבי תיבול, צנוברים ומים רותחים, מתבלים בקינמון, במלח ובפלפל השחור, מערבבים ומביאים לרתיחה.
4 מכסים ומבשלים על הלהבה הכי נמוכה כ-20 דקות עד שהאורז מוכן.
5 מכבים את האש, מערבבים את האורז ומשאירים את הסיר מכוסה 10 דקות.