צילום׃ דרור עינב, mako אוכל
סלט בורגול וירקות קלויים
קיץ, חם בחוץ, ואתם מחפשים את ארוחת הצהריים המושלמת לשבת. איזה מזל שאבנר לסקין כאן עם אחד הסלטים הכי שווים שפגשנו. חצי שעת עבודה, עוד קצת זמן המתנה, ויש לכם יופי של לאנץ'
אבנר לסקין | mako אוכל
| פורסם 23/06/16
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (4 מנות):
1 שקית בורגול (500 גרם)
2 קישואים, חתוכים לרצועות בעובי של חצי סנטימטר
2 פלפלים, קלויים וחתוכים לרצועות ברוחב של חצי סנטימטר
2 עגבניות, צלויות וקצוצות גס
1 כף עלי תימין
1 כף עלי אורגנו טריים
2 כפות פטרוזיליה, קצוצה
מיץ מלימון שלם
3 כפות שמן זית
מלח
פלפל שחור
אופן ההכנה:
1 מחממים חצילייה או מחבת פסים וקולים את רצועות הקישואים.
2 שמים בקערה גדולה את שאר המרכיבים למעט הבורגול. מערבבים היטב ומניחים בצד.
3 מוסיפים לקערה את הקישואים הקלויים כל עוד הם חמים.
4 שמים את הבורגול בסיר, מכסים במים ומבשלים בדיוק עד לנקודת הרתיחה.
5 מסירים מהאש ומסננים מיד.
6 מוסיפים את הבורגול לקערה עם הירקות, מערבבים היטב ונותנים לתערובת לעמוד כ-15 עד 20 דקות.
7 מעבירים לצלחת ומגישים מיד.
* אבנר לסקין הוא השף והבעלים של רק היום בשוק צפון ומנהל האקדמיה של בולטהאופ בנמל תל אביב.